2024. október 17. Hedvig
Fedett buszmegállót alakítottak ki az Avas városközpontban
minap.hu
|
2017. december 08. 15:53
|
frissítve: 2017. december 11. 10:18
Már nem kell tartaniuk az esőtől az Avas városközpont megállójában várakozóknak, ugyanis fedett megállót alakítottak ki, amely megvéd az elkövetkezendő időszak csapadékos időjárásától.

buszmegallo_avas_171208ml_4.jpg

Az Avas városközpont lakói nemrég még az újonnan kialakítotthoz képest pár méterrel arrébb várakoztak a buszra, amely nem rendelkezett fedett résszel. Glatz Katalin önkormányzati képviselő ezt kívánta orvosolni, ezért döntött úgy, hogy szükség van egy fedett megálló kialakítására.

buszmegallo_avas_171208ml_5.jpg

– Mindezidáig a pár méterrel arrébb lévő épület előtt volt a megálló, azonban itt a várakozók nem igazán tudtak védekezni az eső ellen, ha csapadékos volt az időjárás. Az elektromos utastájékoztató kihelyezése után a buszmegálló pár méterrel odébb került, és szükségessé vált egy fedett váró kihelyezése – mondta el a Miskolc Televízió kérdésére a képviselő.

buszmegallo_avas_171208ml_2.jpg

A fedőpavilon gyártását és szerelését a Városgazda Nonprofit Kft. szakemberei végezték, a beruházás 780 ezer forintba került, amit Glatz Katalin saját képviselői keretéből finanszírozott. Naponta több száz utas fordul meg ebben a buszmegállóban, és a képviselő bízik benne – különösen a rossz idő beálltával –, hogy a várakozó utasok kényelmét fogja szolgálni a létesítmény.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat