2024. október 17. Hedvig
Miskolc népszerű termelői napja - adventi hangulatban!
minap.hu
|
2017. december 17. 11:42
|
frissítve: 2017. december 19. 12:40
December harmadik vasárnapján az év utolsó termelői napját tartották meg az Erzsébet téren – de micsoda zárása volt ez az évnek! Rengeteg finomság és érdekesség várta a látogatókat, s itt volt az Anyukám mondta étterem és A Leves gasztroműhely is.

termeloi_nap_171217_bl_2.jpg

Fotó: Beregi László

Mi másról is szólhatott volna a decemberi termelői nap, mint a közelgő ünnepről, a karácsonyról?

termeloi_nap_171217_bl_3.jpg

Kezdjük a kulturális programokkal: előbb a Számadó Zenekar adott elő magyar hagyományos népi karácsonyi éneket, dalokat, majd a miskolci egyetemistákból és fiatalokból álló Egy Maszk Drámaműhely tagjai léptek fel népszerű karácsonyi dalokkal. Aztán az Egressy-Erkel Zeneiskola növendékeiből álló Kisharang Együttes mutatta be karácsonyi repertoárját.

termeloi_nap_171217_bl_6.jpg

Az angyalkákról kézműves játszóház keretében az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület gondoskodott: készíthettünk angyalka mágnest, ajándékkísérőt, dekorációs gumiból angyalkát, de színezésre is adódott alkalom.

termeloi_nap_171217_bl_8.jpg

S persze a különleges ízek és finom falatok sem hiányozhattak a nagy sikerrel megrendezett termelői napról. Első alkalommal települt ki a legjobb vidéki éttermek között számon tartott Anyukám mondta étterem. De itt volt a miskolciak számára jól ismert A Leves gasztroműhely is.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat