2024. augusztus 19. Huba
Borsodi Bányász – az ökölvívók megcélozzák az elitet
Kujan István
|
2017. december 23. 10:50
|
frissítve: 2017. december 26. 10:02
Évet értékeltek és elismeréseket adtak át a Miskolc Városi Sportiskola – M1 Fitness Ökölvívó szakosztályának pénteki záró bankettjén. Bejelentették ugyanakkor azt is, hogy újjáélesztik a borsodi bányász ökölvívó hagyományokat, a cél: felzárkózni a világ élvonalához!

Felfigyeltek ránk, mindenki láthatja, hogy kiváló sportolóinak vannak, így nagyon bizakodó vagyok, hogy jövőre még jobb eredményekkel büszkélkedhetünk majd – fogalmazott az egyik belvárosi étteremben megtartott záró banketten Mohácsi Gábor, az M1 Fitness Szolgáltató Kft. ügyvezetője. – Ha a terveink megvalósulnak, ismét hozzá méltó helyre kerül az ökölvívás Miskolcon. Mindannyian: vezetők, edzők, sportolók és a támogatók azon dolgozunk, hogy sikerre vigyük ezt a sportágat. Köszönöm tehát mindenki munkáját!

okolvivok_sever_171222ml_2.jpg

Fotó: Mocsári László

Váradi Gábor edző is azt hangsúlyozta, hogy ha a szakmai tudás és támogatói kör egymásra talál, ha megvan az összhang, akkor garantált a siker a bokszolóiknál. Évértékelésében úgy fogalmazott, 2017 nem indult jól, és év közben is több versenyt le kellett mondani betegség, sérülés miatt, de összességében elmondható, hogy szép eredményekkel büszkélkedhetnek ebben az évben.

okolvivok_sever_171222ml_7.jpg

Szamkó Zsolt 63 kg-ban megszerezte a junior magyar bajnoki címet, Horváth Milán (66 kg) 2. lett a junior korosztályban, Mester Soma (75 kg) szintén ezüstérmes lett a juniorok között, Csóka Nándor pedig a felnőttek között ért el második helyezést az 56 kg-os súlycsoportban, valamint megszerezte az U22-es Európa-bajnokság 5. helyét. Varga Beáta (48 kg) második lett a diákolimpián, Szamkó Zsolt pedig diákolimpia 3. helyezett. Kocsis Richárd U22-es magyar bajnok lett. De több alkalommal nyertek a regionális versenyeken is. Váradi Gábor kiemelte, hogy december elején Miskolcon rendeztek magyar bajnokságot.

okolvivok_sever_171222ml_5.jpg

A záró banketten Takács István főorvos, Miskolc díszpolgára bejelentette, hogy megalapítják a Borsodi Bányász – Miskolci Ökölvívó Egyesületet, melynek társadalmi elnöki posztjára őt kérték fel. Az ökölvívókkal és edzőikkel kitűnő kapcsolatot ápoló főorvos kiemelte, az így is kitűnő eredményeket szeretnék tovább javítani, még több versenyen elindulni és dobogón végezni. A Lakatos János, Siroki Norbert, Váradi Gábor által edzett fiatalokkal nemzetközi versenyekre neveznek majd.

okolvivok_sever_171222ml_3.jpg

– Az egyesület célja, hogy támogassa a tehetséges fiatalokat, segítsük a felzárkózásukat a világ élvonalához ökölvívásban – húzta alá a társadalmi ügyekért felelős elnök.

Lakatos János edző hangsúlyozta, a Miskolc Városi Sportiskola – M1 Fitness Ökölvívó szakosztályával karöltve kívánnak a jövőben is együtt dolgozni. A junior Eb ezüsttel és vb-bronzzal is büszkélkedő edző emlékeztetett, a Bányász egykor megnyerte az NB I-et is, szeretnék az ilyen kiemelkedő eredményeket megismételni. Ehhez adott az edzői gárda és a kitűnő sportolói állomány.

– Az alapkövet már letettük, most a támogatók körének szélesítése következik – tette hozzá.

okolvivok_sever_171222ml_13.jpg

A miskolci ökölvívókat támogatta:

Orangenet Marketing Kft., Cserpák Mihály
Fair-Montage Kft., Domoszlai Gábor
Vizamo SRO magyarországi fióktelepe
Lakatos János és Varga János, valamint Vince József.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat