2024. október 18. Lukács
"Ne kérje senki, hogy otthon üljek..." – Betti programajánlója
Muntyán Bernadett
|
2017. december 29. 15:13
|
frissítve: 2017. december 31. 18:50
Az idei év utolsó napjai sem hagynak minket unatkozni. Miskolcon megannyi program közül szemezgethetünk, ha szeretnénk 2017 utolsó napjait tartalmasan eltölteni. Ha valaki még nem döntötte volna el, hol is töltse december utolsó napját, akkor az alábbi „lista” a segítségére lesz.

advent_171208_ja_16.jpg

Kéthetente szombaton kitárja kapuit a Miskolci Állategészségügyi Telep, hogy az ott élő négylábúak felfedezhessék a környéket, valamint azért, hogy szerető gazdira lelhessenek. Ez az a nap, amikor bárkiből gazdi válhat: 10 órától egészen 14-ig bárki megsétáltathatja a menhely kutyusait. A Fonoda utca 16. szám alá várják – idén utoljára – azokat a lelkes kutyabarátokat, akik készek ideiglenes gazdivá avanzsálni erre a napra. Ha pedig valaki szeretné haza is vinni valamelyik kutyust, ezt is megteheti, örökbe is lehet fogadni ezen a napon.

kutya_tappancs_ill.png

A Diósgyőri Vár minden hétvégén tartogat valami középkori elfoglaltságot a látogatói számára. Szombaton délelőtt 10 órától, egészen délután 16 óráig lovagi játékokkal várják a kicsiket és a nagyokat a Lovagteremben. Ez az utolsó alkalom 2017-ben, amikor visszarepülhetünk a lovagok korába, és szemügyre vehetjük Nagy Lajos király udvarát. 

Gyerekkorunk kedvenc egyfejűje kel életre december 30-án, szombaton a Miskolci Csodamalom Bábszínház színpadán. A Süsü, a sákány című előadást 10 óra 30 perctől nézheti meg mindenki, aki szeretne újból gyerek lenni, vagy aki még sosem látta, vagy aki már elfelejtette miről is szól a híres egyfejű története. 

susu.jpg

A Művészetek Házában már december 30-án elkezdődik az óév búcsúztatása a Budapest Bár koncertjével. Az idén 10 éves Budapest Bár már sokszor bebizonyította: több hétre való feltöltődést, élményt ad egy-egy koncert a közönségnek. Ezen az estén a Farkas Róbert vezette Budapest Bár zenekar mellett fellép Németh Juci, Rutkai Bori, Frenk, Keleti András, Szűcs Krisztián és Kiss Tibor. Stuxról, a fess pesti nőkről, a Lövölde térről, szalonspicces éjszakákról, ördöglányokról és természetesen szerelemről szólnak majd a dalok. A miskolci közönség szombaton lehetőségete kap, hogy újraélje az 1920-30-as évek budapesti kávéházak világát. A dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és még számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra. 

barlangfurdo_dj_party_170722_ja_33.jpg

Attól, hogy odakint hideg van, és olyakor-olykor havazik is, még nem kell teljesen lemondanunk a pancsolás élményéről, főleg az éjszakai fürdőzés esetében. A Miskolctapolcai Barlangfürdő gondoskodik róla, hogy senki ne felejtse el, milyen jó érzés éjszakai fények mellett csobbanni egyet a legjobb barátainkkal. Szombaton újfent lesz éjszakai fürdőzés, szauna szeánszokkal tűzdelve: három különböző időpontban sós, mézes és jeges csodákkal várják az izzadni vágyó közönséget. A hajnalig tartó móka felelőse Dj Dgs, aki egy igazi Retro Partyvá változtatja majd az év legvizesebb előszilveszterét. A legfontosabb partikellékeket ezúttal se hagyja otthon a fürdeni vágyó csapat: karúszó, úszószemüveg, és flip flop papucs mindenképp legyen a fürdőruha és a frottír köntös mellé betuszkolva a strandolós táskánkba. 8 órától pedig mindenki elfoglalhatja kedvenc helyét a medencék szélén.

Aki igazi bállal szeretné köszönteni az újévet, azok számára jó hírem van: Miskolcon erre is lesz lehetőség! A Gárdonyi Művelődési Házban ugyanis Batyus bállal veszi kezdetét a szilveszteri móka. Este 8 órától vár minden táncoslábút a megterített asztal. A zenét Doxa Duo szolgáltatja.

szilveszter_avalon.png

Az Avalon Parkban három különböző helyszín közül is választhatunk, hogy hol is töltsük el a 2017-es év utolsó óráit, illetve a 2018-as éve első óráit. Azon kívül, hogy három különböző szilveszteri bulit is rendeznek az Avalonban, mindez három különböző zenei stílusban is ölt majd testet december 31-én.  Az Avalon Ristorante a latinos dallamoknak ad majd otthont, a Latin Comboval. Az Avalon Sörkertben retro video disco lesz a régi idők slágereivel karöltve, és az Avalon Konferencia Központban mulatós zenére rophatja majd az ünneplő tömeg a Kántor Band tolmácsolásában. Mind a három exkluzív helyszínen a sztárfellépő Csordás Tibi lesz, a Fiesta egykori frontembere. 

2017_szilveszter.jpg

December 31-én este 8 óra 30 perctől újra lesz szilveszteri buli a Szent István téren! A bulit a New Level Empire nyitja, majd Metzker Viktória pörgeti a lemezeket egészen 11 óráig. Őt követi a Beatbros, majd az éjféli koccintás és újévi show után már 2018-ban Nákis Attila szolgáltatja a talpalávalót hajnali 1 órától egészen 2 óráig. 

adventi_villamos_20171203_bl_011_web.jpg

Jó hírem van azok számára, akik még nem utaztak az Adventi Villamossal: a karácsonnyal nem parkol le végleg ez a csodajárat! Január 6-ig rója Miskolc síneit, így bőven van még ideje mindenkinek arra, hogy kipróbálja, milyen érzés is egy olyan villamossal utazni, amelyiken kandalló is van. Mint ismert, advent első vasárnapján indult útjára Miskolc messze földön híres, szinte már ikonikussá vált Adventi Villamosa. A kívül-belül ünnepi díszbe öltöztetett szerelvény minden évben megújul, különleges látványelemekkel gazdagodik: tizenhat keréken guruló, elvarázsolt kastély lett. Idén új külsőt kapott a szerelvény: olyan lett, mint egy gyermekálom, amelyben a Mikulás érkezik meseszánon, sok-sok ajándékkal. Belül pedig egy karácsonyi hangulatot sugárzó elvarázsolt kastély várja az utasokat. A különleges járművet kívülről több mint háromszáz méter fénycső díszíti. Belülről kovácsoltvas dekorációs elemekkel kiegészülő hangulatvilágítás, és a középső részen kialakított társalgó áraszt különleges hangulatot. A minden évben nagy sikert arató, elektromos látványkandalló és az előtte található szép kanapé természetesen most sem hiányozhat, ahogyan a több száz méternyi díszítőszalag sem. Az Adventi Villamos január 6-ig közlekedik Miskolcon a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között. Bárki felszállhat rá, aki érvényes jeggyel, bérlettel, illetve utazásra jogosító okmánnyal rendelkezik.

adventi_villamos_20171203_bl_003_web.jpg

Jövőre ugyanitt, ugyanekkor! Mindenkinek boldogságban, sikerekben, és egészségben gazdag boldog új évet kívánok! smiley

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat