2024. július 19. Emília
Tömegverekedés, tűzijáték-sérülés – kétszáznál is több riasztást kaptak szilveszterkor a borsodi mentők
Méder Noémi
|
2018. január 02. 14:27
|
frissítve: 2018. január 04. 17:51
Alkoholos befolyás, verekedés, otthonszülés és tűzijáték okozta sérülés – a Miskolci Mentőállomás munkatársai sűrű éjszakát és hajnalt tudhattak maguk mögött hétfőn, kétszáznál is többször riasztották a szakembereket.

Zámbó Szilvia, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának vezető főorvosa érdeklődésünkre úgy fogalmazott, egyáltalán nem volt könnyű számukra az év utolsó napja.

csillagpont_surgossegi_140827ml_2.jpg

– A betegek jó része alkoholos vagy gyógyszeres intoxikációval, azaz mérgezéssel került be a sürgősségi osztályra. Két szén-monoxid mérgezés is történt, összességében véve viszont inkább az alkohol és a gyógyszerfogyasztás volt súlyosabb – nyilatkozta. Ezt Üveges Csaba, a Miskolci Mentőállomás mentőtisztje is megerősítette.

Mint mondta, a nappali időszak szilveszterkor átlagosnak volt mondható, azonban az éjfél és a hajnali 4 óra közötti riasztások száma jelentősen megnövekedett. – Országosan is ekkor kapta a mentőszolgálat a legtöbb riasztást, és megyei viszonylatban is ez volt a jellemző – tájékoztatott a mentőtiszt.

Legtöbbször ittas személyekhez, fejsérüléses betegekhez kértek mentőt, s voltak verekedések is. Húsznál is többen sérültek meg ilyen módon, két helyszínen tömegverekedés is kialakult.

surgossegi_140822_ja_12.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Mint megtudtuk, belgyógyászati esetekkel, nehéz légzés panaszával is fordultak a mentőszolgálat munkatársaihoz az év utolsó napján. Összességében kétszáznál is több alkalommal riasztották a mentőket december 31-én, valamint az év első napjának korai óráiban. Az óév utolsó napjának reggelén egy otthonszüléshez mentek ki a mentőszolgálat szakemberei.

Egy sikeres újraélesztést is végrehajtottak ugyanebben az időszakban, s négy közlekedési balesetről is számot tudott adni a megyében a mentőtiszt.

csillagpont_surgossegi_140827ml_5.jpg

Tűzijáték okozta sérülés is történt szilveszter éjjelén, egy ilyenről tudnak a megyében. – Egy felborult tűzijáték következtében arc-, orr-, illetve szemsérülést szenvedett egy személy, őt súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani – nyilatkozta Üveges Csaba. Hozzátette, országosan összesen 15 olyan esetről tudnak, ahol tűzijáték következtében fordult elő sérülés.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat