2024. október 05. Aurél
Újra gyilkolt a Boko Haram – Mecsetben, a reggeli ima alatt robbantottak
mno.hu
|
2018. január 03. 14:32
|
frissítve: 2018. január 05. 15:26
Egy öngyilkos robbantó legalább tizennégy embert ölt meg szerda reggel egy mecsetben az első reggeli ima alatt Nigériában, közel a kameruni határhoz. A támadás a Boko Haram dzsihadista csoportnak tulajdonítható.

A müezzin túlélte a robbanást, de a romok alatt még sok halott lehet – írja a Le Figarora hivatkozva a Magyar Nemzet. A Hszinhua kínai hírügynökség értesülése szerint a merénylő egy tizenéves fiú volt, és az áldozatok között volt a saját apja is.

Az eset Gambouban történt, ahol három éve a nigériai hadsereg azt állította, hogy a térséget visszafoglalta a Boko Haramtól. A robbantás ahhoz köthető, hogy kedden a dzsihadista csoport vezetője, Abubakar Shekau, akit 2009 óta már számos alkalommal nyilvánítottak halottnak, egy olyan videót sugárzott, amelyben támadást követelt.

A nigériai elnök, Muhammadu Buhari újévi beszédében arról szólt, hogy leszámoltak a Boko Harammal, ám az utóbbi két hónap számos támadása ezt kétségbe vonja. Buhari már két éve is a dzsihadisták technikai legyőzéséről beszélt.

Északkelet-Nigériában 2009 óta a terroristák húszezernél is több embert gyilkoltak meg, és 2,6 millióan költöztek el a humanitárius katasztrófa sújtotta térségből.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat