2024. október 18. Lukács
Százhatvanezer utas, európai elismerés – egy időre most elköszön Miskolc adventi villamosa
minap.hu
|
2018. január 08. 16:20
|
frissítve: 2018. január 12. 12:10
Több mint százhatvanezren utaztak ebben a szezonban a miskolci adventi villamoson, amely most egy időre elköszön a közönségtől. A jármű népszerűsége évről évre töretlen, az MVK Zrt. tájékoztatása szerint azonban ez, a sorban immár a hatodik ünnepi szerelvény aratta mind közül a legnagyobb elismerést – európai szinten is.

A nagyközönség számára az elmúlt hétvégén volt utoljára látható a 2017-es adventi villamos. A jármű mostantól októberig a remízben pihen,  karbantartás alatt.

adventi_villamos_20171203_bl_001_web.jpg

– Nagyon örülünk, hogy a miskolci adventi villamos, amely a közlekedési vállalat dolgozóinak keze munkáját dicséri, ilyen elsöprő sikert aratott – közölte érdeklődésünkre az MVK Zrt. – Mindig kihívás, hogy milyen újdonsággal lepjük meg évről évre az utasokat. Az MVK Zrt. tizennyolc dolgozója saját kezűleg festette a belsejét, vágta méretre, hegesztette, festette le és helyezte fel a kovácsoltvas elemeket, varrta az üléshuzatot és dekorálta a szerelvényt kívülről és belülről.

adventi_villamos_kavehaz_zenekar_171210_ja_14.jpg

Az eredmény magáért beszél: ebben a szezonban több mint 160 000-en utaztak Miskolcon az adventi villamossal. Számos elismerő üzenetet, levelet kaptunk az ország különböző pontjáról, sokann csak a feldíszített szerelvény miatt érkeztek Miskolcra. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az adventi villamosnak az országhatáron túl is híre ment, és páratlan szépségével hét ország tizenhat ünnepi szerelvényét utasította maga mögé egy európai szavazáson - hangsúlyozta a közlekedési vállalat.

20171203160351_img_0167.jpg

Most már az is hivatalos, hogy Miskolc adventi villamosa végig vezetve, elsöprő fölénnyel nyerte meg az egyik cseh tömegközlekedési portálon indított szavazást, melyen hét ország tizenhét ünnepi szerelvénye vett részt.

villamosokeurop.png

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat