2024. július 19. Emília
Visszavágtak a "pöcegödör országok"
femina.hu
|
2018. január 15. 13:01
|
frissítve: 2018. január 16. 16:11
Donald Trump tagadta korábbi, botrányt kavaró állítását, de már késő volt.

Gyakran előfordul, hogy Donald Trump egy-egy erős kijelentéssel magára haragítja a fél világot. Most is ez történt: az amerikai elnök a törvényhozókkal folytatott, bevándorlással kapcsolatos tanácskozásán a "pöcegödör országok" kifejezést használta Haitira, Salvadorra és afrikai országokra utalva.

Trump később a Twitteren tagadta, hogy ezt mondta volna, de ekkor már késő volt: a közösségi oldalon számos poszt érkezett a politikus által leminősített országok polgáraitól. A femina.hu összegyűjtötte a legnépszerűbb visszavágásokat a Twitterről!

twitter.jpg

"Szakorvos vagyok. Életeket mentek. Gyerekeket segítek világra. Vigasztalok, amikor emberek elveszítik egy szerettüket. Az utcán nőttem fel. Félig dél-afrikai vagyok. Az apám egy pöcegödör országból jött."

twitter_3.jpg

"Hírszerkesztő leszek. Újságírást és médiát tanulok. Három diplomám van, hat nyelven beszélek. Profi focista vagyok. Pöcegödör országból, Dél-Afrikából származom."

twitter_4.jpg

"Menekülttáborban nőttem fel. Egyetemre járok, beszédeket tartok. Szociális és igazságügyi aktivista, feltörekvő modell vagyok. Pöcegödör országból, Szomáliából származom."

twitter_5.jpg

"A családból először én jöttem Amerikába, és én vagyok az első, aki lediplomázik (idén májusban). Televíziós újságíró leszek. A Long Beach-i Kaliforniai Állami Egyetem Fekete Újságírók Nemzeti Alapítványának tagja vagyok. Több nyelven beszélek. Filantróp vagyok. Pöcegödör országból, Dél-Szudánból jövök."

Ezek a posztok bemutatják, hogy az említett térségekben ugyanolyan értékes, intelligens, tanult és erős emberek élnek, mint bárhol máshol a világban - orvosok, újságírók, aktivisták, riporterek, hogy csak néhányat említsünk.

A napokban mások is kifejezték a nemtetszésüket, Trump szállodájának homlokzatára igen velős üzeneteket vetítettek:

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat