2024. július 21. Dániel, Daniella
Magyar nap lesz a szerda a férfi vízilabda európai kupákban
mti.hu
|
2018. január 23. 13:45
|
frissítve: 2018. január 24. 13:52
Magyar napot tartanak szerdán a férfi vízilabda klubcsapatok mindkét kontinentális sorozatában: a Bajnokok Ligájában Szolnok-Eger, az Eurokupában FTC-Miskolc összecsapást rendeznek. Az OSC a BL-ben otthon játszik a moszkvai Dinamóval.

A BL főtábláján - ahol oda-vissza alapon zajlanak a meccsek - a 7. forduló következik, vagyis félidőhöz érkeznek el az együttesek, s a B jelű nyolcasban most első ízben csapnak össze egymással a magyar bajnoki döntők szinte állandó résztvevői, a Szolnok és az Eger.  

Az A jelű nyolcasban szereplő, s ott pillanatnyilag hatodik magyar csapat, az OSC újbudai otthonában fogadja a meglepetésre második, eddig 11 pontot összeszorgoskodott Dinamo Moszkvát, s illene nyernie a Nyéki Imre Uszodában. 

A szerdai pólónapon magyar-magyar csata lesz az Eurokupában is: az elődöntő első ütközetét vívja az FTC és a Miskolc. A Ferencváros az eddigi megszokott - ám szűkösebb - színhely, a Népliget helyett az 1600 néző befogadására alkalmas Császár-Komjádi Sportuszodában látja vendégül a borsodi legénységet. A Ferencváros minél jelentősebb előnyt igyekszik kiharcolni a február 28-i miskolci visszavágóra. 

Az öt magyar együttest felvonultató pólómeccsek mindegyikét élőben közvetíti a tévé: a Szolnok-Eger találkozót a Sport2, az OSC-Dinamo Moszkva mérkőzést a Digisport 1, az FTC-Miskolc összecsapást pedig a Digisport 2. A szerdai menetrend: BL, 7. forduló: B csoport: Szolnoki Dózsa - ZF-Eger, 18.15 ó.

A csoport: A-Híd OSC Újbuda - Dinamo Moszkva (orosz), 18.25 ó.

Eurokupa, elődöntő, 1. mérkőzés: FTC-PQS Waterpolo - PannErgy-Miskolci VC, 18.45 ó.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat