2024. július 19. Emília
Öt embert menekítettek ki az égő épületből Sajószentpéteren
minap.hu
|
2018. január 30. 16:24
|
frissítve: 2018. február 01. 14:57
Tűz ütött ki egy négyszintes társasház egyik földszinti lakásában Sajószentpéteren, a Bükkalja utcában kedden. A szolgáltató szakemberei kizárták a gázt a házból, bizonyos ideig szüneteltetik a szolgáltatást. Huszonkét lakó erre az időre hozzátartozóknál kap elhelyezést.

A lángok a lépcsőházra is átterjedtek, a helyszínre elsőként kiérkező kazincbarcikai hivatásos tűzoltók két vízsugárral kezdték oltani a tüzet – tájékoztatott honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Mint írták, a helyszínen tartózkodik egy miskolci hivatásos tűzoltó egység, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A tűzoltók öt személyt menekítettek ki az épületből, de összességében huszonnégyen hagyták el a házat.

A mentőszolgálat munkatársai két lakót szállítottak kórházba megfigyelésre.

18:08 A tűzoltók befejezték a munkát a sajószentpéteri Bükkalja utcai társasházban, ahol korábban tűz ütött ki az egyik földszinti lakásban. Az ingatlan három helyiségében a berendezési tárgyakat pusztították a lángok. A korábban kiadottakkal ellentétben a tűz nem terjedt át a füsttel telítődött lépcsőházra, azonban jelentős kormozódást okozott, valamint az ötödik emeletig károsította a homlokzaton az ablakokat és az erkélyeket.

A kazincbarcikai és a miskolci hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral oltották el a lángokat. Az épületből pedig huszonnégy lakót menekítettek ki, közülük két embert a mentők kórházba szállítottak. A tűzzel érintett ingatlanból egy orvosi oxigénpalackot hoztak ki, amelyet biztonságos helyen, egy vízsugárral hűtöttek.

Mivel a lakások gázkonvektoros fűtésűek, a gázszolgáltató vizsgálatokat végzett az épületben, míg a lakók tűzoltói kíséret mellett meleg holmiért és fontosabb tárgyaikért visszamehettek a lakásokba. A szolgáltató szakemberei végül kizárták a gázt a házból, bizonyos ideig szüneteltetik a szolgáltatást. Huszonkét lakó erre az időre hozzátartozóknál kap elhelyezést.

(A külső kép illusztráció)

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat