2024. július 21. Dániel, Daniella
Kapuslegendák Diósgyőrben – Beszélgetéssorozat a DVTK egykori játékosaival (Videóval!)
amigeleken.hu
|
2018. február 02. 12:11
|
frissítve: 2018. február 03. 18:48
Január 25-én folytatódott a Nyitva van a pálya – Történetek a DVTK legendás évtizedeiből című beszélgetéssorozat. A szervező Herman Ottó Múzeum, az amigeleken.hu és az Észak-Keleti Átjáró Egyesület eredetileg négy részesre tervezte a sorozatot, de a szurkolók rendkívüli érdeklődése jóvoltából 2018-ban is folytatódik a beszélgetéssorozat.

A folytatásnak az is lökést adott, hogy a Múzeum Papszer utcai épületében látogatható Volt egyszer egy stadion kiállítás sem zárt be az eredetileg tervezett december 31.-i időpontban és továbbra is várja az érdeklődőket.

Az ötödik beszélgetésre a DVTK négy élő kapuslegendája, Hódi Zoltán, Tamás Gyula, Veréb György és Szabó László látogatott el. Hódi Zoli kezelőorvosa tiltása miatt nem lehetett ott a beszélgetésen, így végül három egykori kedvenc mesélt pályafutásáról a termet zsúfolásig megtöltő érdeklődőknek.

nyitva_van_a_palya_-_kapuslegendak-50.jpg

Baranczó Benedek fotói

A rendezvény immár országos érdeklődésre is számot tartott, hiszen budapesti, debreceni és nyíregyházi jelentkezők is szerettek volna előregisztrálni a beszélgetésre.

nyitva_van_a_palya_-_kapuslegendak-741.jpg

Városunk számos, korábbi legendás focistát is üdvözölhették, akik korábbi beszélgetések vendégei voltak. Kovács Mustos István, Sikora Ferenc, Vass László, Kovács Pál és Salamon József is részt vett a rendezvényen, akik időnként aktívan be is kapcsolódtak a beszélgetésbe.

kapuslegendak.png

Eljött Rozman László is, aki a DVTK buszát vezette egykoron és akit mindenki csak Rozinak becéz. Neki megannyi közös élményben volt része ezekkel a remek futballistákkal. Különösen Kovács Mustos volt elemében, aki egykori csapattársával, Tamás Gyulával viccelődött sokat.

nyitva_van_a_palya_-_kapuslegendak-15.jpg

Csakúgy, mint az eddigi beszélgetéseken, ezúttal is a hallgatóság soraiban foglalt helyet Bódog Tamás szakmai igazgató, Andrusch József kapusedző és Vas László másodedző.

nyitva_van_a_palya_-_kapuslegendak-max-4.jpg

Szalma Pál kapusedző kíséretében a DVTK kilenc utánpótlás kapusa is megtisztelte jelenlétével a kapuslegendákat.

nyitva_van_a_palya_-_kapuslegendak-11.jpg

Három nagyon sikeres ember, három páratlanul izgalmas pályafutást, számtalan emlékezetes mérkőzést maga mögött tudó kapuslegenda volt tehát vendége a szervezőknek a Herman Ottó Múzeum Papszer utcai épületében található Szemere Szalonban.

nyitva_van_a_palya_-_kapuslegendak-60.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat