2024. július 22. Magdolna
Miskolcon tartotta vidéki kampánynyitó rendezvényét a Demokratikus Koalíció
Kujan István
|
2018. február 02. 20:36
|
frissítve: 2018. február 04. 11:19
Miskolcon, a Népkerti Vigadóban tartotta vidéki kampánynyitó rendezvényét a Demokratikus Koalíció péntek délután. A fórumon beszédet mondott Gyurcsány Ferenc pártelnök, s bemutatták a jelölteket is.

A fórum elején Tompa Sándor önkormányzati képviselő, a DK országos tanácsának tagja bejelentette, létrejött a megállapodás a Demokratikus Koalíció (DK) és az MSZP között. Ennek megfelelően, mind a két párt támogatja Debreczeni József DK-jelöltet a miskolci 1-es számú egyéni választókerületben.

gyurcsany_ferenc_dk_forum_180202_vcs_02.jpg

Fotó: Végh Csaba

Debreczeni József a DK és a Szolidaritás jelöltjeként indul a választásokon, az MSZP és a Párbeszéd támogatásával. Bemutatkozásában vázolta politikai pályafutását, az MDF-nél, majd a DK-nál átélt sikerekre és kudarcokra is kitérve, úgy fogalmazott: „veszünk egy nagyobb levegőt, és újra nekimegyünk”. - Magyarországon helyre kell állítani a törvényességet, a demokráciát, tisztességes munkáért tisztességes bért kell fizetni. Az oktatást és az egészségügyet pedig rendbe kell tenni – fogalmazott Debreczeni József, a választók figyelmébe ajánlva a DK által is támogatott Varga László szocialista jelöltet a miskolci 2-es választókörzetben. Mint mondta, csak így, közösen és együttműködve lehet esélyük.

gyurcsany_ferenc_dk_forum_180202_vcs_05.jpg

A rendezvényen elhangzott, decemberben eldőlt, milyen arányban osztja fel a két párt a 106 egyéni választókerületet: a megállapodás szerint 46 helyen a DK, 60 helyen a szocialisták indítanak jelölteket. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Ózd körzetközpontú 3-as egyéni választókerületben a miskolci Varga Gergő indul, míg a Sátoraljaújhely központú 5-ösben Záveczki Tibor. Őket is bemutatták a lakossági fórumon.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke beszédében úgy vélte, most induló kampányuk "sikerrel kecsegtet". A politikus elmondta, bízik a választók bölcsességében és bátorságában. Megemlítette Sokak Magyarországa című programjukat, majd bírálta a kormánypártok politikáját, a konszolidáció elmaradását. – Az ország kormányzása nem nyugodtabb, kiszámíthatóbb lett, hanem még radikálisabb – fogalmazott a pártelnök, kiemelve kampányszlogenjüket: „Orbánnal nem alkuszunk”.

gyurcsany_ferenc_dk_forum_180202_vcs_09.jpg

Gyurcsány Ferenc szerint "a Demokratikus Koalíciónak sok erénye van", ezek közül szerinte a legfontosabb: soha nem inogtak meg abban, hogy nincs mód és lehetőség együttműködni a Fidesszel. A pártelnök ezúttal is kitért a külhoni magyarok szavazati jogára, megismételve állsápontját, hogy „aki soha nem élt itt, az ne szavazhasson”.  Mint fogalmazott, azoknak kell dönteniük a választáson, akik itt élnek, és viselik is majd a döntéseik következményeit. A politikus bírálta az ellenzéki pártokat, amelyek képviselői közül senki sem mer erről beszélni, a DK legalább vitát szeretne a kérdésben. 

gyurcsany_ferenc_dk_forum_180202_vcs_08.jpg

Gyurcsány Ferenc kemény kampányra számít, mint fogalmazott: „ez nincs ellenemre; aki velem akar bajt vívni, azt üdvözlöm a páston”. – Én optimista vagyok, bízom a nép bölcsességében, bárhogy is dönt. Ezt az öldöklő politikai polgárháborús hangulatot nagyon gyorsan meg lehet szüntetni. Éljünk normálisan, fogadjuk el egymást! - mondta beszédének végén a DK elnöke.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat