2024. augusztus 16. Ábrahám
A fejlődés nem áll meg: újabb sportberuházások Diósgyőrben
Muntyán Bernadett
|
2018. március 21. 17:30
|
frissítve: 2018. március 24. 09:12
Újabb sportberuházásokról tartott sajtótájékoztatót szerda délután a DVTK Edzőközpontban Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, és Szabó Tamás, a DVTK stratégiai és fejlesztési igazgatója.

dvtk_sajtotaj_180321ml_3.jpg

2017-ben Magyarország kormánya határozatával támogatta a DVTK sportinfrastruktúrájának fejlesztési projektjét. Ez a támogatás egy egész Észak-Magyarországra vonatkozó fejlesztést takar, amelyek Salgótarjánban, Egerben, és Miskolcon, valamint Rimaszombaton valósulnak majd meg. Az egész fejlesztési csomag összességében direkt kormánytámogatással és TAO-s elemekkel együtt körülbelül 14-15 milliárdos fejlesztést jelent, amiből egy 5 milliárdos csomag érinti Miskolcot - tudtuk meg Szabó Tamástól, a DVTK stratégiai és fejlesztési igazgatójától. Ez az 5 milliárdnyi fejlesztés három elemet takar, két helyszínen.

dvtk_sajtotaj_180321ml_9.jpg

A fejlesztés egyik eleme egy multifunkciós sportcsarnok építése. Szabó Tamás elmondta, ez a Sportliget területén épül fel, és összességében 3500 fő befogadására lesz alkalmas. Nemcsak a kosárlabda, a röplabda, a futsal, vagy a kézilabda mérkőzéseknek ad majd helyet - technikai felszereltségének köszönhetően, más típusú rendezvények lebonyolítására is tökéletes helyszín lesz.

dvtk_sajtotaj_180321ml_15.jpg

A fejlesztés másik eleme a DVTK Sportdiagnosztikai és Rehabilitációs Központja. – Korábban úgy terveztük, hogy ezt a sportcsarnokon belül alakítjuk ki. Aztán  különböző okok miatt változtattunk ezen az elképzelésen, megvásároltuk a Fontana néven ismert étterem épületét, itt épül meg ez a központ, és a DVTK Birkózócsarnok  – ami a fejlesztés harmadik eleme is egyben - részletezte Szabó Tamás.

dvtk_sajtotaj_180321ml_13.jpg

 – A jó együttműködésnek köszönhetően a sportágakat tekintve a DVTK az ország egyik legnagyobb egyesületévé vált – erről már Csöbör Katalin országgyűlési képviselő szólt, reményeit fejezve ki a további együttműködéssel kapcsolatban. Hozzátette: bízik benne, hogy további fejlesztéseket tudnak majd bemutatni a borsodiaknak és a miskolciaknak, hiszen a sport igazi közösséget képes teremteni.

Jelenleg a projektek tervezésének a pályáztatása folyik. Ez 1-2 héten belül lezárul, utána írják ki a közbeszerzéseket. Szabó Tamás reményét fejezte ki, hogy a multifunkciós spotcsarnok munkálatai az ősz folyamán, a diagnosztikai és rehabilitációs központ, illetve a birkózócentrum munkálatai pedig már a nyáron elkezdődhetnek, s 2019-ben be is fejeződhetnek.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat