Friss zöldségből könnyedén készíthető finomabbnál finomabb krém került a kenyérre, akár vaj helyett is. A gyerekek kizárólag egészséges ételeket fogyasztottak tízóraira a Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskolában. A friss bagetthez és a krémhez friss retket vagy éppen brokkoli csírát is választhattak a gyerekek. Az apró szendvicsek pedig gyorsan fogytak. A diákok többsége ismerte az összetevőket, mert otthon is egészségesen táplálkoznak. Az egészségtudatosság kiemelten fontos az ökoiskolában, ahol köznevelési típusú sportosztály is működik.
Vucskó Zsuzsanna, igazgató elmondta, hogy a zöld tanóra program a Diósgyőri városrész integrált rehabilitációja. – Itt a gyerekek zöld órákat láthatnak és azokon vesznek részt szakemberek irányításával, és nyilván a saját kollégáim is bekapcsolódnak.
Gyirin Balázs hat éve jégkorongozok. – Az idén egyre jobban odafigyelek, hogy mit eszem. Már nem szoktam kólát inni és nem eszek chipseket, próbálok minél egészségesebben táplálkozni.
A kóstoló mellett a gyerekek a bükki erdők növény- és állatvilágát is megismerhették. Az előadásokon szó volt még a fákról, azok jelentőségéről, sőt, a legapróbb pókok hasznáról is hallhattak hasznos információkat a diákok.