2024. augusztus 16. Ábrahám
A legnagyobb vidéki állásbörzén jártunk
Miskolc Televízió/Kujan István
|
2018. április 11. 15:44
|
frissítve: 2018. április 14. 08:47
Hetvennégy kiállító kínált munka és karrierlehetőséget a 24. Miskolci Egyetemi Állásbörzén. A campus végzés előtt álló, vagy alsóbb éves hallgatóit a kiállítás mellett öt szervezet szakmai gyakorlati börzével is várta. A legnagyobb vidéki állásbörzére Miskolcról és az ország minden tájáról érkeztek cégek. Díjazták közülük azt is, amelyik a leginkább támogatja az egyetemen végzett szakemberek munkába állását: az elismerést idén a Mátrai Erőmű Zrt. vette át.

Több száz fiatal érdeklődött az elhelyezkedési lehetőségekről az idei egyetemi állásbörzén is. Hetven standon kínáltak diplomásoknak vagy középfokú végzettségűeknek gyakorlati képzőhelyet, vagy munkalehetőséget az ország minden tájáról. Szabó Szilvia várhatóan idén veszi át számviteli szakos közgazdász diplomáját, és már azt is tudja, hogy Miskolcon szeretne könyvvizsgálóként elhelyezkedni.

allasborze_180411_ki_01.jpg

Fotó: Kujan István

– Időszerűnek tartom elgondolkodni azon, hogy milyen cégnél szeretnék dolgozni. Számomra a légkör, a munkatársakkal való viszony, és persze a megfelelő fizetés fontos egy munkahelyen – tette hozzá.

A Magyar Honvédség, a NAV, és a Miskolc Törvényszék gyakorlati börzével várta a fiatalokat. A kiállító cégek elsősorban gépészmérnököket, közgazdászokat, informatikusokat, villamosmérnököket keresnek, de a műszaki menedzsereket, karbantartó mérnököket, logisztikusokat, szoftverfejleszőket, HR munkatársat, bölcsészt, jogászt, logisztikust és anyagmérnököket is vártak munkalehetőségekkel. Rövid tájékoztatás után az érdeklődő fiatalok elérhetőséget is kaptak a cégekhez.

allasborze_180411_ki_04.jpg

Urbán Richárd, a Miskolci Egyetem gépészmérnök hallgatója érdeklődésünkre elmondta, gépészmérnöki vonalon szeretne elhelyezkedni, azon belül is a gyártás, a minőségbiztosítás érdekli.

– Nagy szerencsére az állásbörzén megjelenő cégek jó része keres ilyen területekre szakembereket – mondta.

A Miskolci Egyetemi Állásbörzén karrierlehetőséget vagy szakmai gyakorlati helyet kínáló vállalatok nagy része multinacionális cég, illetve hazai közép- és nagyvállalat. A meghirdetett álláshelyek közel 44 százaléka az észak-magyarországi régióban, több mint 15 százaléka Budapesten és 12 százaléka az észak-alföldi régióból való. 

allasborze_180411_ki_05.jpg

A Miskolci Egyetemen végzett szakemberek munkába állását, foglalkoztatását leginkább támogató céget idén is elismerték: a Mátrai Erőmű Zrt. képviseletében Derekas Barnabás bányászati stratégiai igazgató vehette át a díjat. A cég több mint 2 ezer munkavállalót foglalkoztat; gépészek, bányászok, jogászok, közgazdászok mennek a Miskolci Egyetemről a céghez dolgozni.

– Az a gyakorlat nálunk, hogy a hallgatókat szakmai gyakorlatra hívjuk, eltöltenek nálunk egy nyarat vagy akár hosszabb időt is. Ezalatt megismerjük egymást, és ez alapján tudunk dönteni – mondta.

allasborze_180411_ki_03.jpg

Torma András, a Miskolci Egyetem rektora kiemelte, az itt végzett hallgatókat keresik a munkáltatók, szeretnék őket foglalkoztatni.

– Nagyon jó helyre jönnek, hiszen a Miskolci Egyetem igazi universitasként a diplomák, a diplomát szerzett hallgatók nagyon széles körét biztosítja számukra – fogalmazott.

allasborze_180411_ki_10.jpg

A rektor hozzátette, hogy júniusban várhatóan 1200-1300 diplomát fognak átadni az egyetemen, és a végzett hallgatók többsége azonnal, de egy fél éven belül biztos el fog tudni helyezkedni.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat