2024. október 11. Brigitta
Sárkányölő lovagok éjszakája a Diósgyőri várban
minap.hu
|
2018. április 15. 10:03
|
frissítve: 2018. április 17. 09:23
Szent György-napi csetepatéval, sárkánytűzzel és csillaglessel ünnepelhetjük Szent György legendás alakját április 28-án a Diósgyőri várban. A Sárkányölő lovagok éjszakáján kiderül, hogy ki alapította a Szent György Lovagrendet, és az is hogy mi történik, ha Szent György-nap előtt gyíkot simogatunk.

Program:

18.45 – Kapunyitás
19:00 –23:00 – Éjszakai kalandozások a Diósgyőri várban: a gyertyafényes sétákon különböző korok lovagjait és sárkányait idézik meg, akik arról mesélnek, hogy a hit és az akarat minden időben legyőzi a gonoszt.

19.00– Folyamatos, ismétlődő programok a Felső várudvarban

A végvári vitéz és a török sárkány – az Egri Vitézlő Oskola legbátrabb harcosai vívnak meg a török sárkánnyal, de ebben a viadalban nem kérdéses a honi győzelem! Sárkánytűz - a Vaga Banda Tűzzsonglőrök bemutatóján a sárkányok tüze is fellobban. Sárkányölő Szent György legendája– a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend drámajátéka és harci bemutatója.

Előkelő török női- és férfi viselet bemutató – az egri pasa és felesége érkezik a Diósgyőri várba, a pasa bemutatja a híres török turbán feltekerési módját és mesélnek viseletükről.

Folyamatos programok:

Sárkánysimogató (Felső várudvar)

Csillagles (Várterasz) – a kos havának éjszakáján a csillagok megfigyelésére is lehetőség nyílik szakavatott csillagászok útmutatásával.

Papírsárkány-szelídítés (Lovagterem) – a várba érkező apródok saját papírsárkányt készíthetnek, amelyet aztán szélnek is ereszthetnek.

Sárkányölő szerek és praktikák (Fűszerek világa) – ismét feltárul a gyógy-, és fűszernövények titokzatos világa, és megtudhatjuk, melyik konyhai ízesítőnket nevezik „sárkányfűnek”.

A szervezők tájékoztatása szerint a jegyeket 19 és 23 óra közötti meghatározott időpontra lehet megváltani. Ezek az időpontok a különleges séta kezdetét jelzik a vár gyertyafényes termeiben, melyeken kisebb csoportok vehetnek részt. Természetesen minden látogató már kapunyitáskor beléphet a rendezvény helyszínére, ahol 19 órától folyamatosan ismétlődnek az egyéb programok és látványosságok.

A szervezők kérik, hogy a jegyen szereplő időpontban pontosan jelenjenek meg a séta indulásánál (ennek helye az emeletre vezető északi lépcső), mivel másik csoporthoz a nagy létszám elkerülése érdekében sajnos nem lehet csatlakozni.

A műsor és szereplőváltoztatás jogát fenntartják!

Jegyárak:

Felnőtt belépő: 1900 Ft. Gyermek, diák, és nyugdíjas belépő: 1000 Ft, 0-3 éves korig ingyenes regisztrációs jegy váltható.

Az éjszakai kalandozásokra való időpontfoglalás a jegyvásárlás alkalmával történik.

Jegyek kaphatók:

Online a www.diosgyorivar.hu-n és a www.jegy.hu-n, valamint a Miskolci Kulturális Központ jegyirodájában (Miskolc, Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), a Diósgyőri vár jegypénztárában (Miskolc, Vár utca 24. Tel.: 46/533-355) és az InterTicket országos jegyirodai hálózatában.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat