2024. július 21. Dániel, Daniella
Másodikok lettek a hermanosok az országos kézilabda döntőn
minap.hu
|
2018. április 16. 13:14
|
frissítve: 2018. április 19. 15:50
Április 12-15. között rendezték meg a 2017/2018. tanév Kézilabda „B” Kategória Diákolimpia® Országos Döntőjét. A több napos rendezvényen az V-VI. korcsoportba tartozó 16-16 legjobb megyei és fővárosi lány- és fiúcsapat mérte össze tudását.

herman_kezilabda.jpg

Hazánk legsikeresebb csapatsportjainak egyike a kézilabda. A sportág a Diákolimpia® versenysorozatnak is fontos eleme. A „B” kategóriás országos bajnokságba összesen 135 V-VI. korcsoportos csapat nevezett. A többnapos küzdelmek végén a dobogós csapatok érem és serleg díjazásban részesültek, ezen felül mindkét nemben különdíjban részesült az Országos Döntő legtechnikásabb játékosa, legjobb kapusa, gólkirálya, gólkirálynője és a legjobb felkészítő, testnevelő is. A legtechnikásabb játékosnak járó díjat is egy hermanos, Demján Csongor nyerte el.

A helyszínt adó két település: Balatonfüred Önkormányzata és Alsóörs Önkormányzata a győztesek díjazásához is hozzájárult, az érmes csapatok 25-20-15 ezer forintos sportszerutalványt kapnak a balatonfüredi önkormányzattól, Alsóörs pedig a 8 különdíjat biztosítja. gba összesen 135 V-VI. korcsoportos csapat nevezett. 

A Magyar Diáksport Szövetséget (MDSZ) 1987-ben alapították, és mára a legnagyobb magyarországi civil szervezetté vált a diáksport területén. A szervezet fő célja, hogy minél több gyermeket vonjon be sportprogramokba és népszerűsítse az egészségfejlesztő testmozgást. ght:107%;font-family:"Cambria","serif"; mso-fareast-font-family:"MS Mincho";mso-bidi-font-family:Calibri;mso-ansi-language: HU;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA'>Demján Csongor, Miskolci Herman Ottó Gimnázium

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat