2024. július 20. Illés
Óriási döntő volt! - Megvédte címét a Győr a Bajnokok Ligájában
hvg.hu/MTI
|
2018. május 13. 20:17
|
frissítve: 2018. május 15. 08:43
Megvédte címét a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel a budapesti négyes döntő fináléjában - akárcsak egy évvel ezelőtt - hosszabbításban 27-26-ra legyőzte a macedón Vardar Szkopje együttesét.

gyor_bl.jpg

Fotó: Túry Gergely

Akárcsak tavaly, idén is a Győri Audi ETO KC és a Vardar Szkopje mérkőzött a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében. A győriek klasszisuk, Görbicz Anita születésnapján nyerték meg a negyedik BL-trófeájukat. Ráadásul történelmet írtak: amióta négyes döntőben dől el a BL-győzelem sorsa, még senkinek nem sikerült a címvédés.

A Győr és a Vardar korábban öt alkalommal találkozott egymással, a győriek kétszer, a macedónok egyszer győztek a rendes játékidőben, kétszer pedig döntetlen született. A tavalyi BL-finálét 26-26 után hosszabbításban 31-30-ra nyerte meg az ETO, ezért készültek most visszavágni a szkopjeiek. Ehhez azonban a győrieknek is volt néhány szavuk!

gyor_bl_3.jpg

Fotó: Túry Gergely

A szünetben 9-9 volt az állás, és ahogyan a két együttes tavalyi fináléjában, ezúttal is döntetlennel zárult a rendes játékidő (20-20), így hosszabbításra volt szükség. A mezőny legeredményesebb játékosa a győriek holland irányítója, Cornelia Nycke Groot volt nyolc góllal, a hosszabbítás "hősének" pedig a brazil Eduarda Amorim és Kiss Éva kapus bizonyult.

Ez volt a 16. magyar érdekeltségű finálé a női kézilabda BL, illetve elődje, a Bajnokcsapatok Európa Kupája történetében. A mérleg immár hat győzelem: 1982-ben a Vasas, 1999-ben a Dunaferr SE, 2013-ban, 2014-ben, tavaly és idén pedig a Győr ért fel a csúcsra.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat