2024. július 20. Illés
A Konfuciusz Kupáért tollaslabdáztak
minap.hu
|
2018. május 15. 11:10
|
frissítve: 2018. május 16. 08:55
Tizenhárom település nyolcvan sportolója lépett pályára május 12-én, szombaton, a Miskolci Egyetem Körcsarnokában megrendezett III. Konfuciusz Kupa elnevezésű tollaslabdaversenyen, melyen ezúttal is egy állatmenhely számára gyűjtöttek.

konfuciusz-kupa2tollaslabda.jpg

A résztvevők szinte valamennyi korosztályt képviselték a versenyen.

Az egyéni, páros és csapatküzdelmekre felsorakozott 10-től 65 éves korú tollaslabdásoknak az esemény két fő támogatójának képviselője, Varga Béla, a BorsodChem Zrt. HR- és kommunikációs igazgatója, valamint Rakaczki Zoltán, a Miskolci Egyetemi Atlétikai Futball Club (MEAFC) elnöke, Miskolc sportért felelős polgármesteri biztosa kívánt kellemes időtöltést, színvonalas csatákat.

konfuciusz-kupa1tollaslabda.jpg

A megnyitó ünnepségen Rakaczki Zoltán is köszöntötte az egybegyűlteket.

A rendező BLAMA – Borsodi Lelkes Amatőrök meghívását elfogadva, Berentéről, Békéscsabáról, Budapestről, Egerből, Felsőzsolcáról, Gyöngyösről, Kazincbarcikáról, Miskolcról, Nagyhalászról, Sátoraljaújhelyből, Solymárról, Székesfehérvárról és Törökbálintról érkezett sportemberek 9.30 órakor kezdték meg a monstre-programot, mely 22.30 óráig tartott.

A tollaslabdásoknál már hagyománynak számít, hogy rendezvényeiken gyűjtenek valamelyik állatmenhely javára. A résztvevők által felajánlott 30.500 forintos adományt ezúttal a „Második Esély Állatvédő Alapítvány”-nak ajánlották fel.

A BorsodChem Zrt., a Miskolci Egyetem és a MEAFC mellett a miskolci Decathlon Áruház is támogatta a sportág népszerűsítését is szolgáló rendezvényt.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat