2024. október 10. Gedeon
Egy angyali hang az avasi református templomban – Janicsák Veca koncert a borangoláson
Muntyán Bernadett
|
2018. május 19. 13:55
|
frissítve: 2018. május 22. 11:53
Péntek délután vitathatatlanul elkezdődött a borangolás fesztiválozós szakasza is, amit mi sem bizonyított jobban, mint az, hogy a belvárosban nem tudott olyan helyen sétálni az ember, ahová ne hallatszódott volna innen-onnan egy-egy hangfoszlány. Az avasi lépcsősort teljes egészében átjárta a templomból kiszűrődő tiszta, angyali hang: Janicsák Veca töltötte meg templomunk falait csilingelő hangjával. A koncert után elcsíptük néhány szóra.

Veca_betti_2.jpg

– Nagyon örültem ennek a fellépésnek, ez egy nagyon különleges helyszín és egy abszolút különleges alkalom – fogalmazott Veca a koncert után majd kiemelte: az ember egy ilyen helyen egy picit zavarban van, ahogyan anekdotázgattam is erről a koncerten a közönségnek, de aztán sikerült feloldódnunk nekünk is. Mint mondta: volt már rá példa korábban is, hogy templomban adhattunk koncertet, de itt a természet is nagyon szép, és az egész helyszín tényleg nagyon különleges. – Úgyhogy azt kell, hogy mondjam, ugyan voltunk már hasonló helyzetben, de ez most extrán különleges volt itt Miskolcon az avasi református templomban.

avasi_borangolas_-_pentek_20180519_bl_010_web.jpg

Mennyire vagy borkedvelő?

Az az igazság, hogy én magam borlovagnő vagyok Villányban, de sajnos most nem tudunk maradni a borangoláson, mert rohannunk haza a kis családunkhoz. De mivel a sajtósunk miskolci, ezért azt gondolom lesz még olyan alkalom, amikor csak azért jövünk majd Miskolcra , hogy kiélvezzük a környéket.

avasi_borangolas_-_pentek_20180519_bl_011_web.jpg

Milyen terveitek vannak a közeljövőben? Mennyire lesztek elfoglaltak a nyáron?

Most készülnek az új dalok, és az új lemez is: nagyon szeretnénk egy a harmadik önálló stúdióalbumot is megcsinálni. Jó ideje ígérem a közönségemnek, és nagyon várják is, úgyhogy a közeljövőben igyekszem beváltani az ígéretemet. Nekem is rengeteg teendőm van így az egyetem mellett, plusz van egy kicsi gyerekem is, és még dolgozom is, így az elmúlt időben egy picit háttérbe szorult a lemez, de most a nyáron belehúzunk majd. A nyarunk hála a jó Istennek mindig be van táblázva. Mindig megkapjuk a közönségtől és a megrendelőktől azt a szeretetet, amire egy művésznek szüksége van. És nagyon remélem, hogy ez a jövőben is így marad. Ezért mindent meg is teszünk; igyekszünk jó emberek lenni, és meghálálni a közönség szeretetét.

avasi_borangolas_-_pentek_20180519_bl_013_web.jpg

Hogyan tudod ezt a rengeteg mindent összeegyeztetni? Gondolok itt a család, koncertek, egyetem, munka kombóra.

Szerintem ez megfelelő szervezettség kérdése, amit az ember akar, azt meg tudja csinálni, és arra van időnk, amire szeretnénk, ha kellően felmérjük a saját határainkat. Arról nem beszélve, hogy ez valamilyen szinten egy kötelesség is, tehát ezt el kell végezni: engem úgy tanított az édesanyám és a nagymamám, amikor kicsi voltam, hogy vannak az embernek kötelességei, amiket meg csinálni,és utána édes a pihenés.

avasi_borangolas_-_pentek_20180519_bl_012_web.jpg

Milyen érzés volt számodra ma este a miskolciak előtt énekelni?

Nagyon jó érzés volt számomra. Azért az mindig ad egy nagy adag feltöltődést, amikor visszatapsolnak, mosolyognak, a koncert utánpozitív visszajelzéseket kapsz. Szerintem nagyon egyszerű az összefüggés, hiszen, aki adni akar, az megtalálja azokat, akiknek adhat. Ha pedig valaki azért jön, hogy itt kapjon, akkor kap is attól, aki adni akar. Tehát nagyon egyszerűen, szimbiózisban működik a közönség és az előadó kapcsolata. Ráadásul, ha egy olyan előadó áll kint, aki nemcsak egy hakniként kezeli a fellépést, hanem meg akarja élni, és jól akarja csinálni, akkor az általában működni szokott.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat