2024. október 10. Gedeon
Új épületbe költözött a Miskolci Törvényszék Gazdasági Kollégiuma és Cégbírósága
minap.hu
|
2018. június 01. 14:42
|
frissítve: 2018. június 04. 09:22
Elköltözött a Miskolci Törvényszék Gazdasági Kollégiuma és Cégbírósága az ügyek növekvő száma és az eljárások digitalizálása miatt. A 34 dolgozót foglalkoztató hivatal május 22-től a Szepessy Pál út 3. szám alatt várja az ügyfeleket.

koltozik_a_birosag1.jpg

Egyszerűbb ügyintézés, modern környezet – új épületbe költözött a Miskolci Törvényszék Gazdasági Kollégiuma és Cégbírósága, mert a Fazekas utcai székhelyen már zsúfoltak voltak az irodák. Az ügyek növekvő száma és az eljárások digitalizálása is szükségessé tette a költözést, amely érinti a cég-, cégtörvényességi-, kényszertörlési-, csőd- és felszámolási eljárásokat, valamint az alapítványok és egyesületek ügyeit is.

koltozik_a_birosag4.jpg

– Itt történik a cégügyekben, cégtörvényességi, kényszertörlési ügyekben az ügyfélfogadás, illetve  a felszámolási csőd, és vagyonrendezési ügyeket is itt kell intézni – részletezte Kiss István, a Miskolci Törvényszék Gazdasági Kollégiumának vezetője. Hozzátette: a civil szervezetek, egyesületek, alapítványok ügyeiben is itt van az ügyfélfogadás.

koltozik_a_abirosag5.jpg

Mint a Miskolci Törvényszék elnökétől megtudtuk, a költözésnek alapvetően két oka volt. A Fazekas utcai épületben a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságot érintő létszámfejlesztés zajlik, így szükségszerű volt valamilyen irányba terjeszkedni. – A Szepessy Pál úti épületre és a gazdasági kollégiumra esett a választásunk, mert ebben a kollégiumban alapvetően nem peres ügyintézés zajlik – részletezte Répássy Árpád, kiemelve: itt nincs szükség olyan sok tárgyalóteremre, mint a hagyományos értelemben vett ítélkezés során. Az új ingatlan magasabb színvonalú ügyintézésre ad lehetőséget, öt évre bérelte ki a törvényszék.

koltozik_a_birosag2.jpg

Az ügyintézés az új címen történik, a bíróság levelezési címe azonban változatlan marad. Az ügyfélfogadás az új helyszínen is változatlanul hétfőn és csütörtökön 9-től 11, míg pénteken 8 és 15 óra között történik.

koltozik_a_briosag6.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat