2024. október 09. Dénes
„Mi hozzuk a virágot, a lakók hozzák a szeretetet” – virágosítási akció a belvárosban
minap.hu
|
2018. június 08. 11:15
|
frissítve: 2018. június 09. 17:02
Hat láda különböző fajtájú virág díszíti péntektől a Jókai lakótelep egyik terét. Kiss János alpolgármester kezdeményezésére ezután szerte a belvárosban ültetnek majd el virágokat.

viragladak_kissj_180608ml_0.jpg

– A cél az, hogy szebbé tegyük a környezetünket, az emberek szeretik, ha virágok veszik körül őket. Itt a Fábián utcán, a régi Malomnál most éppen egy kulturális intézmény melletti téren állunk, hiszen itt található a Miskolci Szimfonikus Zenekar székhelye. Úgy gondoltuk, méltó helyük lesz itt a virágoknak, a kultúra egyik intézményének szomszédságában – nyilatkozta Kiss János a helyszínen.

Az alpolgármester azt is elmondta, hogy virágosítási akciót szerveznek a belvárosban, amelybe megpróbálják majd bevonni a lakóközösségeket is.

viragladak_kissj_180608ml_7.jpg

Fotók: Mocsári László

– A képviselői alapomból biztosítom a ládákat és a virágot. S hogy közös legyen az öröm, a lakók hozzák majd a szeretetet, gondoskodnak a virágokról. Így nem csupán azt tudjuk elérni, hogy megszépül a lakókörnyezet, hanem egy nemes és szép program keretében, együtt is tudunk működni – tette hozzá Kiss János.

Mint mondta, arra törekedtek, hogy évelő növényeket hozzanak, ezzel is erősítve a fenntarthatósági gondolatot. Kasvirág, kúpvirág, pompás varjúháj, tengerparti szegfű, tollborzfű is található az elültetett virágok között.

viragladak_kissj_180608ml_12.jpg

A Jókai lakótelepen elhelyezett hat virágláda a virágosítási akció első lépése. A jövő héten a Malomszög utcán folytatják majd az ültetést, bevonva a virágok gondozásába az ottani lakóközösséget. Ezt követően a belvárosi részeken folytatódik a virágosítási akció.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat