2024. szeptember 07. Regina
Közösséget is épít az avasi családi program
Kujan István
|
2018. június 09. 16:06
|
frissítve: 2018. június 11. 10:51
Családi és gyermeknapot tartottak szombaton az Avason, ahol déltől egészen este 7 óráig változatos programokkal várták az érdeklődőket.

A Gesztenyés óvoda melletti és a Máltai játszótér mögötti füves területen egész délután, ingyenesen ugrálóvár, óriáscsúszda, bohóc, arcfestés és játszóház várta a kicsiket, akiknek lehetőségük volt kézműveskedni, különböző technikákat elsajátítani.

avas_csaladi_nap_180609_ki_34.jpg

Fotó: Kujan István

A programok hosszú sorát délben a Steelleaders SE fiataljai kezdték, majd következett a Napraforgó és a Középszer úti óvodások bemutatója.

avas_csaladi_nap_180609_ki_30.jpg

Az Okoska Botocska című magyar népmese szintén elvarázsolta a legfiatalabb korosztály képviselőit. De volt még kutyás ügyességi bemutató is.

avas_csaladi_nap_180609_ki_22.jpg

Délután 3 órától Ligeti Sanyival és B. Tóth Attilával retró bulizhattunk, majd 5 órakor érkezett a nap sztárvendége, Hevesi Tamás. Az Erős testvérek mulatós rockja zárta az avasi családi napot.

avas_csaladi_nap_180609_ki_16.jpg

A program védnöke, Glatz Katalin önkormányzati képviselő köszöntőjében elmondta, ez már a harmadik avasi családi nap, aminek szervezésében részt vállalt.

avas_csaladi_nap_180609_ki_48.jpg

– Már a kezdetekkor is szerettem volna az Avason élőknek egy pihentető szórakozást nyújtani, hiszen valljuk be, az itt élők közül van olyan, aki nem tudja gyermekét fizetős programokra elvinni. Itt most minden programelem térítésmentesen kipróbálható, használatba vehető. Mindezt képviselői alapomból finanszírozom – mondta el a politikus, aki hozzátette: a program közösségépítő erővel bír, amellett, hogy az avasiak jól is szórakozhatnak a változatos kínálatnak köszönhetően.

avas_csaladi_nap_180609_ki_37.jpg

Mivel nem olyan rég volt a gyermeknap, elsősorban a fiatalabb generáció képviselőnek szerettek volna kedveskedni.

De természetesen nem feledkeztek meg a szervezők a kikapcsolódni, szórakozni vágyó felnőttekről sem, a délután második felében nekik kedveztek.

avas_csaladi_nap_180609_ki_44.jpg

A családi napon lehetőség kínálkozott arra is, hogy a környéken élők beszélgessenek egymással, ismerkedjenek, a barátokkal közös programon vehessenek részt – végtére is, hogy közösségben érezzék magukat.

A nap fővédnöke Kriza Ákos polgármester.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat