2024. október 10. Gedeon
Náray Erika, a Ghymes és Miklósa Erika is fellépett a Szent István téren szombaton
minap.hu
|
2018. június 10. 09:41
|
frissítve: 2018. június 12. 12:22
Minőségi zene egy minőségi fesztivál keretein belül – erős volt a felhozatal szombaton, hiszen Náray Erika mellett a Ghymes is koncertezett – Miklósa Erikával kiegészülve – a Bartók Plusz Operafesztivál kísérőprogramjaként. A Szent István tér teljesen megtelt a koncertekre.

Náray Erika műsorának gerincét saját dalok, illetve Sting, Tom Waits, Nina Simone és Tracy Chapman slágerei adták. Felcsendült néhány jazzklasszikus Ella Fitzgeraldtól, vagy éppen Louis Armstrongtól, de a világzene rajongóiról sem feledkezett meg a művésznő, hiszen a júniusban közönség elé kerülő Ofra Haza, a Kelet Madonnája című zenei anyagából is elhangzott némi ízelítő.

bartok_plusz_180609ml_17.jpg

Szarka Tamás, a Ghymes együttes frontembere, Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő immár 40 éve áll színpadon. Szerzői estjén egy igazi crossover produkciót láthatott a közönség, hiszen Szarka Tamás vendégeként színpadra lépett Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima díjas koloratúrszoprán.

bartok_plusz_180609ml_12.jpg

Szarka Tamás művészetét sajátos stílusú dalai mellett irodalmi értékű szövegvilága is jellemzi. Mélyről jövő, erőt adó zenéje egyaránt hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. Zeneszerzői pályafutása szinte példa nélküli: az elmúlt évtizedek alatt több mint 300 dalt szerzett.

bartok_plusz_180609ml_24.jpg

Egész estés zenés színházi darabjait (legutóbb a Nemzeti Színházban bemutatott Éden földön című előadást) mind-mind siker koronázta, de Rudolf Péter felkérésére az Üvegtigris 2. filmzenéjét is megkomponálta.

A vasárnapi koncertprogram:

17:00 Térzene – Perecesi Bányász Fúvószenekar, Erzsébet tér
18:00 Hot Jazz Band & barátai – Gramophonia, Szent István tér
19:30 Kozma Orsi Quartet, Szent István tér.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat