2021. március 07. Tamás
Magyar-német borbarátság: Lillafüreden járt Rheingau-Taurus tartomány CDU képviselője
minap.hu
|
2018. június 24. 17:40
|
frissítve: 2018. június 26. 21:21
A németországi Rheingau-Taurus tartomány CDU képviselője tett látogatást ötfős küldöttségével szombat délután, a lillafüredi Palotaszállóban. Klaus Peter Willsch azért érkezett Miskolcra, hogy a már így is példásan működő magyar-német kapcsolatot elmélyítse, többek között a már több határon túli borlovagrenddel jó viszonyt ápoló István Nádor Borlovagrenddel is.

palotaszallo_borlovagrend_3.png

Az István Nádor Borlovagrend nemcsak hazai, hanem nemzetközi kapcsolatai kiépítésére és ápolására is törekszik. Ezen alkalomból Klaus-Peter Willsch, a CDU képviselője érkezett Miskolcra. Pénteken Bogácson volt egy nemzetközi borfesztivál, ahol zsűritagként volt jelen, szombaton pedig az István Nádor Borlovagrend invitálására egy rövid találkozóra érkezett a Palotaszállóba.

palotaszallo_borlovagrend.png

Czupper András, az István Nádor Borlovagrend elnök-nagymestere úgy fogalmazott, a találkozón egyebek mellett szó esett Lillafüred és Miskolc hírnevének öregbítéséről és a magyar-német kapcsolatok erősítéséről. Mint mondta, a bor határokon átívelő barátságokat tart össze, amelyekből a turizmus és a helyi – Bükki borvidéki – borászok is sokat profitálhatnak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat