2024. július 20. Illés
Mol Vidi lesz a Videoton FC új neve
portfolio.hu
|
2018. június 29. 09:50
|
frissítve: 2018. június 30. 14:57
Július 1-től Mol Vidi FC néven folytatja tovább a Videoton FC - jelentette be Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa a vidi.hu-nak adott interjúban. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Mol több támogatást fizet a klubnak.

A Mol névadó szponzora lesz a Videoton FC-nek, július 1-től Mol Vidi FC névre vált az idén bajnoki címet szerző (háromszoros bajnok) fociklub. Ez egyben azt is jelenti, hogy a MOL több szponzori támogatást fizet a klubnak, de ennek részleteiről nem beszélt a tulajdonos Garancsi István.

Azt azonban elmondta, a névválasztásnál fontos szempont volt, hogy a Videoton Holding már nem szponzora a klubnak, ezért került ki az új névből a „Videoton”, de a csapat korábbi identitását szerették volna megőrizni a Videoton becézésének, a „Vidinek” a megtartásával.

mol_vidi_videoton_uj_nev.jpg

vidi.hu

2004-ben a klubnál zajló negatív gazdasági események miatt a Videoton Holding megvonta a névhasználati jogot a csapattól, a csapat elveszítette a Videoton nevet. 2007-ben a Magyar Labdarúgó Szövetség megvonta az akkor már három éve FC Fehérvár néven működő klub licencét is. Egészen 2009 nyaráig kellett várni, hogy újra használhassuk a nevet, azaz a 90-es évek után a 2000-es években is volt, ezúttal egy ötéves szakasz, amikor nem volt jelen a Videoton név a fehérvári focicsapatnál. A név nem a klubé, a vállalaté volt mindig is, térítésmentesen biztosították részünkre a használati jogát – idézte fel Garancsi a névhasználat korábbi történetét. A teljes cikket itt olvashatják.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat