2024. szeptember 06. Zakariás
„Polgárőr város” lett Miskolc – elismerés a polgárőrök munkájáért
minap.hu
|
2018. július 02. 14:18
|
frissítve: 2018. július 05. 18:06
Június 23-án Baján, a 24. Országos Polgárőr Napon, illetve 7. Országos Lovas Polgárőr Szemlén Vassné Papp Nóra polgármesteri biztos, valamint Cseh László, a Bűnmegelőzési Centrum Polgárőr Egyesület elnöke a „Polgárőr Város” kitüntető címet vehette át Miskolc önkormányzata, valamint a Bűnmegelőzési Centrum Polgárőr Egyesület nevében.

polgaror.jpg

Miskolc, a rendvédelmi szerveken kívül kiemelten számít a polgárőrség munkájára, melyet június 23-án kitüntetéssel is méltattak. Vassné Papp Nóra portálunknak  elmondta, Miskolc az első, a megyei jogú városok közül, amely ilyen kitüntetésben részesülhetett. – Azért kaptuk ezt a díjat, mert példaértékű az együttműködésünk a polgárőrséggel. Az ő munkájukkal válik komplexszé Miskolc közbiztonsági rendszere, s így még hatékonyabban tudunk fellépni a bűnözéssel szemben – fogalmazott, kiemelve: ők állnak talán a legközelebb a lakossághoz.

Mint a 24. Országos Polgárőr Napon elhangzott, a magyar polgárőrök 2100 településen járulnak hozzá a közbiztonsághoz, kilencmillió közterületi órával, több ezer rendezvény biztosításával, a hatóságok felé irányuló jelzésekkel járulnak hozzá a bűnmegelőzéshez. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke úgy fogalmazott: a polgárőrök százai, ezrei minden nap ott vannak a közterületeken, vigyázzák az emberek biztonságát, nyugalmát. Ott vannak az ország határainak védelménél, kiveszik részüket az illegális migráció megállításában. A lovas polgárőrök egyre szervezettebben vesznek részt a határvédelem mellett a külterületi jogsértések megelőzésében is. – Amit a 63 ezer polgárőr nap mint nap tesz, azt úgy hívják, hogy minden napi hazaszeretet – húzta alá.

fb_img_1529925360934.jpg

Vassné Papp Nóra és Cseh László vette át a "Polgárőr város" elismerést

Pintér Sándor, belügyminiszter úgy fogalmazott, a polgárőrök az elsők között voltak, akik felismerték a migrációban rejlő veszélyeket és rögtön reagáltak is rá. – Járőrszolgálatot szerveztek, segítették a határon szolgálatot teljesítő rendőröket és katonákat, majd megalakították a határvédelmi polgárőr tagozatot – hangsúlyozta. A belügyminiszter motoros tagozatot is méltatta, amely szerinte új szintre emeli a polgárőrök és a rendőrőrök közös munkáját. Végezetül arra kérte a polgárőröket, hogy továbbra is működjenek együtt hazánk dicsőségére.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat