2024. szeptember 06. Zakariás
Kyokushin: tizenkét ország karatésai edzenek a miskolci rendészeti szakgimnáziumban (Képgalériával)
Muntyán Bernadett
|
2018. július 11. 18:52
|
frissítve: 2018. július 14. 21:19
Tizenharmadik alkalommal rendeztek nemzetközi kyokushin karate edzőtábort Miskolcon, a Rendészeti Szakgimnáziumban. A négynapos eseményen nem csupán a sportág magyar művelői voltak jelen - összesen 12 ország karatésai képviseltették magukat.

karate_tabor_180711ml_15.jpg

Veress Károly, a tábor szervezője elmondta, két világszervezet karatésai vettek részt ezen a négynapos rendezvényen. – A karate alaptechnikáit, katáit, különböző gyakorlatait csinálják végig. A versenyzők különválasztva, kifejezetten a megmérettetésre koncentrálva, versenyhelyzeteket szimulálva edzenek – nyilatkozta.

A tábor vezetője, Nico Gordeau 8. danos karate mester úgy fogalmazott: azért jöttek össze, hogy tanuljanak. Mint mondta, a kyokushin karate alapvető mozgáskultúráját, technikáit fogják a négy nap alatt gyakorolni. Az a cél, hogy ezeket a gyakorlatokat mindenki ugyanúgy tudja megcsinálni.

karate_tabor_180711ml_17.jpg

– Ez egy fullkontakt stílus: itt nem viselnek védőfelszereléseket, mint máshol. Ez valódi küzdelem, teljes erővel bevitt technikákkal, ezért is hívják erőkaraténak – hangoztatta. Úgy fogalmazott, a technikai edzéseken kívül fontos, hogy barátokként is összejönnek itt. Egy társaság tagjai, akik jól érzik magukat együtt.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat