2024. április 30. Katalin, Kitti
Ilyen nagyot még biztos nem rajzoltál!
minap.hu
|
2018. július 27. 11:25
|
frissítve: 2018. július 29. 13:31
Színes, vidám, a könyvtárbusz hangulatáról és az általa kínált lehetőségekről egyaránt árulkodó külsőt szeretne új, kamionméretű könyvtárbuszának a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Ehhez kéri a megye gyermekeinek ötleteit: rajzolják le, ők mit látnának szívesen a „mozgó könyvtár” külső felületén.

konyvtarbusz.jpg

A miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár új könyvtárbusza 2019. második felétől látogatja majd a megye kistelepüléseit. A kamion nagyságú „mozgó könyvtár” nem csak könyveket visz a megye 27 településére, hanem gyors internetre csatlakoztatott számítógépeket, LED televíziót, multifunkcionális nyomtatót, programokat, tanfolyamokat, játékokat – tehát nagyon sok lehetőséget is. Olyan lesz, mint a többi modern könyvtár, csak sok kerékre épített változatban.

A „mozgó” ruhája is ehhez illő legyen, már messziről hirdesse, nem egy átlagos jármű halad az úton – ezt szeretné a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. Ezért a külső felület festéséhez, képének kialakításához várják a gyerekek ötleteit, javaslatait Az én könyvtárbuszom címmel, 1–8. osztályos általános iskolai tanulók számára meghirdetett megyei rajzpályázat keretében.

konyvtarbusz3.jpg

A kép technikája szabadon választható, bármilyen eszköz (vízfesték, ceruza, zsírkréta stb.) használható. Az alkotások mérete A/4-es és A/3-as is lehet! A rajzlap hátoldalán fel kell tüntetni a pályázó nevét, osztályát, iskoláját, elérhetőségét, valamint azt is rá kell írni, hogy művészeti képzésben részt vesz-e a tanuló. A legszebb és legötletesebb alkotások készítői ajándékot kapnak. A legsikerültebb alkotásokból kiállítás is nyílik a könyvtár központi épületében.

A pályaműveket 2018. szeptember 27-ig kell eljuttatni személyesen (Gyermekkönyvtár, Miskolc, Görgey A. u. 11.) vagy postán (3501 Miskolc, Pf.: 176.) a könyvtárba.

Mint emlékezetes, az elmúlt év végén több mint 95 millió forintot nyert el a Széchenyi 2020 (EFOP-4.1.8-16) keretében a tanulást támogató könyvtári infrastruktúra fejlesztésére a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Ennek legnagyobb volumenű beruházása az új könyvtárbusz.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat