2024. szeptember 02. Rebeka, Dorina
Mert kalandozni jó! – Egyhetes ökotábor indult gyerekeknek Miskolcon
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2018. augusztus 14. 10:45
|
frissítve: 2018. augusztus 16. 15:13
A környezetvédelem és az energiahatékony hétköznapok trükkjei mellett a gyerekek Miskolc érdekességeivel is megismerkedhetnek. A tábor egy kincskereső túrával kezdődött a belvárosban.

Trükkös feladvány és természetesen az elmaradhatatlan kincses térkép. A lovas szekerek idejébe kalandoztak a gyerekek az öko napközi programján. Barkai Zalán Sólyom meséli is, hogy a Villanyrendőrtől indultak, aztán egy kovácsoltvas kapuban megtalálták Marx Károly nevét, majd megnézték a régi telefonközpont helyét, aztán a Szinva mentén elérkeztek a régi Royal hotelhez.

oko_napkozi_pr_201808131.jpg

Fotó: Parai Roland

Onnan a Centrumhoz vezetett az út, a királylányokhoz. A kincskeresésben Miskolc izgalmas, rejtett belvárosi értékeit fedezték fel a kicsik. A sétáló utcán évszámokat, különleges kapukat és a régi idők jeleit kutatták a kis felfedezők.

oko_napkozi_pr_201808132.jpg

Az öko kuckó idei napközis táborában csaknem tízféle túra lesz a gyerekeknek. A város megszerettetése mellett az Ökológiai Intézet Alapítvány a környezetvédelemre is játékosan oktatja a kicsiket. F. Nagy Zsuzsanna alapítványi munkatárs elmondta, a fiatalok megismerkedtek például a zöld háztartással, de szerepel még a programban kreatív foglalkozás, és főzni is fognak.

oko_napkozi_pr_201808136.jpg

– A helyi piacon helyi termelőktől vásárolunk egészséges, magyar élelmiszereket, ezekből a gyerekek fogják megfőzni az ebédre valójukat. Az ökokuckókban nagyon sok napelemes és energia-hatékony, víztakarékos eszköz van, ezeket is ki fogják próbálni – ecsetelte a részleteket a szervező.

oko_napkozi_pr_2018081315.jpg

Az alapítvány évek óta szervezi napközis, nyári táborát. Segítve a felnőtteknek is, hogy a gyerekek biztonságban és szórakozva töltsék el az iskolamentes napokat. Ezúttal tizenöt kisgyerek tanulhat a városról és a természetvédelem fontosságáról egy héten át.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat