2024. szeptember 02. Rebeka, Dorina
Újabb járdaszakasz újult meg a Győri kapuban
minap.hu
|
2018. augusztus 16. 16:22
|
frissítve: 2018. augusztus 19. 14:15
Újabb helyi fejlesztésnek köszönhetően, ezúttal a Gyula utca elején lett biztonságosabb a közlekedés a járókelők számára. Hollósy András, a terület önkormányzati képviselője több mint ötmillió forintból valósította meg a beruházást, képviselői alapjából.

jardafelujitas_hollosy_201808161.jpg

Fotó: Parai Roland

A képviselő a csütörtöki, helyszíni sajtótájékoztatón elmondta: a Gyula utca elején található járda 160 méter hosszan, összesen mintegy 250 négyzetméteres területen kapott új burkolatot, emelett kiépült a szakaszon a komplett csapadékvíz-elvezetés is. A beruházás összköltsége 5,5 millió foint volt, amit Hollósy András saját beruházási alapjából biztosított. – Nagy itt a forgalom, mivel a négysávos Kiss Ernő út túloldalán több bolt is található. Tavaly kétszáz méter járdát újíttattam fel a Gyula utcában - lépésről lépésre haladunk. Most egy több évtizedes probléma oldódott meg, ezt a fejlesztést régóta kérték már az itt lakók – hangoztatta Hollósy András.

jardafelujitas_hollosy_201808166.jpg

– Volt, aki maga rakta le a követ még annak idején, amikor ideköltözött, azt a járdaszakaszt az ő kérésére meghagytuk. Volt, ahol lépcsőt szüntettünk meg, hogy  babakocsival is könnyebben lehessen közlekedni - tette hozhzá a képviselő.

jardafelujitas_hollosy_201808163.jpg

A Gyula utcából a Kohóra kanyarodva is új aszfalton járhatunk. Papp István az egyik környékbeli elmondta, gyermekkorától itt lakik, itt éltek a szülei is. – Régen a sarokról hordtuk a vizet a kútról, mert nem volt bekötve. Ma már van ivóvíz, szennyvíz, sőt csapadék-elvezetés, út és járda is. Folyamatosan fejlődik a környék, aminek mi nagyon örülünk – emelte ki a lakó.

jardafelujitas_hollosy_2018081611.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat