2024. július 28. Szabolcs
Egyre több különleges szolgáltatás a miskolci strandokon - most a hagyományoké volt a főszerep (Képgalériával!)
minap.hu
|
2018. augusztus 16. 18:46
|
frissítve: 2018. augusztus 21. 09:58
A hűsölésen kívül a népi hagyományoknak is komoly szerep jutott csütörtökön a Selyemréti Strandfürdőben. A frissítő fürdőélmények mellett egész napos gyermekprogramok, zenei fellépők, tánctanítás, hangszerbemutató és más népi hagyományt felelevenítő programok fogadták azokat, akik a fürdés mellett valami másra is vágytak a hosszú hétvége előtt. Az egész nyáron át tartó programsorozat célja, hogy bővítsék a szolgáltatásokat a miskolci strandokon.

Eddig is sokféle szolgátatással várták a vendégeket a strandokon, ezeket most tovább szeretnék bővíteni. – Ezentúl hetente szervezünk különleges programokat valamelyik fürdőben – mondta el a csütörtöki sajtótájékoztatón, a Selyemréti Strandfürdőben Juhász István, a Miskolci Turisztikai Kft. szolgáltatási divízióvezetője. – Úgy éreztük, szolgáltatási oldalról nem mindig elég, amit kínálunk a vendégeknek, ezért az volt a célunk, hogy valami pluszt is kínáljunk. Múlt héten Tapolcán vártuk családi vetélkedőkkel és UFO-koncerttel a strandolókat, most pedig az Agyagbandát hívtuk el el ide, hogy szórakoztassák a vendégeket - tette hozzá. 

A strandolók emellett a tekenős mesterséggel is megismerkedhettek, a gyerekek pedig kipróbálhatták, milyen a fakardokat forgatni - mindebben Farkas Béla fafaragó, a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület tagja volt  a segítségükre. A hagyományőrző napon természetesen nem maradhatott el az íjászat sem

selyemreti_strand_hagyomanyorzok_180816_ja_10.jpg

Juhász István elmondása szerint a vendégek körében nagy sikert arattak a plusz programok, ezért folytatják ezek a megszervezését. A Selyemréti Strandfürdő idén is versenybe szállt az Év fürdője szavazáson az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában. A hagyományőrző napon a vendégeknek arra is lehetőségük volt, hogy a helyszínen  támogassák szavazatukkal kedvenc fürdőjüket.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat