2024. július 28. Szabolcs
Engedély nélkül használta az unokatestvére autóját
minap.hu
|
2018. augusztus 22. 09:46
|
frissítve: 2018. augusztus 23. 14:40
A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt vádat emelt egy 23 éves férfi ellen, aki júliusban anélkül, hogy elkérte volna, önkényesen használta unokatestvére személygépkocsiját. Nem először…

A vádlott a fenti napon az esti órákban unokatestvére lakásán tartózkodott, mikor úgy döntött, hogy meglátogatja a húgát annak miskolci lakásán. A vádlott magához vette a ház előtt parkoló gépkocsi indítókulcsait, és anélkül, hogy erre engedélyt kért volna az éppen a munkahelyén tartózkodó unokatestvérétől, az autóval Miskolc belvárosába ment, majd másfél órával később tovább indult Tiszalúcra. A rendőrség itt találta meg a gépkocsit, miután a vádlott unokatestvére telefonon bejelentést tett az autó eltűnéséről.

A vádlottat alig két hónappal a történteket megelőzően, a bíróság ugyanilyen bűncselekmény miatt 1 évre próbára bocsátotta, azonban úgy tűnik, ennek esetében nem volt kellő visszatartó hatása.

Az ügyészség a vádlottal szemben az új büntetőeljárási törvény rendelkezései alapján, az eljárás gyorsítása érdekében büntetővégzés meghozatala keretében, a korábbi próbára bocsátás megszüntetése mellett halmazati büntetésként, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és pártfogó felügyelet alkalmazására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak. Az ügyben tárgyaláson kívül, egy hónapon belül érdemi döntés születhet.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat