2024. augusztus 16. Ábrahám
Drogokkal buktak le az autópályán
minap.hu
|
2018. augusztus 28. 09:00
|
frissítve: 2018. augusztus 31. 14:35
A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség indítványa alapján, a bíróság tegnap elrendelte annak a két miskolci férfinak a letartóztatását, akiknek gépkocsijában egy közúti ellenőrzés során különféle kábítószereket találtak a rendőrök.

A gyanúsítottak által használt autót augusztus 24-én 14 óra körüli időben, az M30-as autópálya Miskolc déli lehajtójánál állították meg a rendőrök. A gépkocsi átvizsgálása során, a két első ülés közötti zárható könyöklő részben, papír és fólia csomagolásban 31 db szürke színű, fáraó mintázatú extasy származékot tartalmazó tablettát, továbbá fóliába csomagolva körülbelül 120 gramm marihuanát találtak, melyeket a rendőrség lefoglalt.

 A lefoglalt kábítószerek tiszta hatóanyag tartalma a csekély mennyiség felső határát meghaladja.

A fentieken túl, a gyanúsítottak egyike az idei év tavaszán – pontosabban be nem határolható időpontokban – Miskolcon két alkalommal, csekély mennyiséget meg nem haladó mennyiségben marihuánát adott át 5000 Ft ellenében egy bőcsi férfinak.

Az ügyben a Miskolci Rendőrkapitányság folytatja a nyomozást, a két férfit kábítószer birtoklásának bűntettével és ezen túlmenően egyiküket kábítószer-kereskedelem vétségével is gyanúsítják – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

A Miskolci Járásbíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a gyanúsítottak esetében fennáll a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye, melyek enyhébb kényszerintézkedés alkalmazásával nem küszöbölhetők ki, ezért egyelőre egy hónapra elrendelte a két gyanúsított letartóztatását.

(Kinti képünk illusztráció.)

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat