2024. augusztus 15. Mária
Megújult környezetbe térhetnek vissza az óvodások
minap.hu
|
2018. augusztus 28. 13:57
|
frissítve: 2018. augusztus 30. 15:48
Száz gyermek és a most érkező kiscsoportosok is meglepetésben részesülhetnek a Nyitnikék Óvoda Szivárvány Tagóvodájában, hiszen megújult az óvoda udvara, ahol a gyerekek ezentúl még szebb környezetben játszhatnak.

szivarvany_ovoda_udvar_20180828_vcs_01.jpg

Fotók: Végh Csaba

A Nyitnikék Óvoda Szivárvány Tagóvodájába száz gyermek jár, a legkisebbek csoportját még most várják, akik az óvodába visszatérve megújult udvaron játszhatnak.

Galambosi Dorottya, a Miskolci Nyitnikék Óvoda intézményvezetője elmondta, a környezeti nevelésben is segített a felújítás, hiszen a gyerekek az óvónőkkel együtt ültették el az udvaron a virágokat.

szivarvany_ovoda_udvar_20180828_vcs_12.jpg

A Miskolci Közintézmény-működtető Központ igazgatója, Bucskó Ibolya Andrea tájékoztatott a felújítás körülményeiről. – Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának idei évi költségvetéséből valósult meg a fejlesztés. A Közintézmény-működtető Központ munkatársai dolgoztak itt, megvalósult a csapadékvíz-elvezetés, a térburkolat lerakásával megnöveltük a gyerekek számára a játszófelületet, a homokozók is megújultak, valamint a bejárat burkolása is megtörtént – nyilatkozta az igazgató.

Hozzátette, a felújítás három hetet vett igénybe, a másfél millió forintos beruházás az önkormányzat és Novák Józsefné önkormányzati képviselő segítségével valósulhatott meg.

szivarvany_ovoda_udvar_20180828_vcs_02.jpg

Galambosi Dorottya intézményvezető és Novák Józsefné képviselő.

A képviselőasszony is aktívan részt vett a felújításban, a gyermekekkel együtt ültetette el a háromszáz tővirágot és három tuját, melyet az apróságok a mai napig saját kezűleg gondoznak. – Nagyon hálás vagyok az MKMK munkatársainak, hogy létrejöhetett ez a beruházás. Épp az imént mutatta egy kisfiú, hogy milyen szépek a virágok, melyeket ültettek. Ebből is láthatjuk, hogy mennyire fontos a gyermekeknél a környezettudatosságra való nevelés – hangsúlyozta Novák Józsefné.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat