2024. július 28. Szabolcs
ÉjszakáZOO
Egy varázslatos éjszaka az állatkertben – VII. Állatkertek Éjszakája Miskolcon is
minap.hu
|
2018. augusztus 28. 14:22
|
frissítve: 2018. augusztus 31. 08:45
Hetedik alkalommal csatlakozott a Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Magyar Állatkertek Szövetsége által 2012-ben útjára indított országos programsorozathoz, az Állatkertek Éjszakájához. A miskolci állatkert azonban már több mint egy évtizede szervez nyaranként sötétedés utáni programokat a látogatók örömére. Idén augusztus 31-ére esett az állatkert éjszakai kalandozása: 19 órakor „nyitják ki” a sötétségbe burkolózott állatkert kapuit.

sajtotajekoztato_20180828_vcs_3.jpg

Az idei ÉjszakáZOO programon a helyi természetes élővilágot is szeretnék közelebb hozni a látogatókhoz az állatkertben lakó éjszakai életmódú állatok etetése és a "nemszeretem" állatok bemutatása mellett. Az állatkert elhelyezkedését és adottságait kihasználva a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársainak közreműködésével, a velünk szomszédos Bükki Nemzeti Parkkal, illetve a Bükk-hegység rovarvilágával, rovarevő faunájával, éjjeli ragadozómadaraival is megismerkedhetnek a program résztvevői.

miskolci_vadaspark_allatkertek_ejszakaja_20170825_bl_023_web.jpg

Veress Tamás, az állatkert gyűjteményi vezetője a keddi sajtótájékoztatón kiemelte, az ÉjszakáZOO legfőbb célja volt, már a legelső programon is, hogy bemutassák az éjszakai életmódú állatokat a látogatóknak, illetve azokat, amelyek éjszaka más arcukat mutatják, mint nappal. Például a tigrisek, medvék, vagy farkasok számára sötétedés után kezdődik csak igazán az élet. De ide sorolhatók a mosómedvék, vagy a kúszósülök is.

miskolci_vadaspark_allatkertek_ejszakaja_20170825_bl_020_web.jpg

A 19 órakor kezdődő programokra vendégcsalogató zenével invitáljuk látogatókat. – Rovarászás, denevér és baglyok megfigyelése, valamint csillagászati program is várja a látogatókat – ismertette a programot Kövesdi Kinga, zoopedagógus. Kiemelte: az est fénypontja a tűzzsonglőrök bemutatója lesz majd. Emellett lesznek látványetetések, állatbemutatók testközelből, és a „nemszeretem” állatok megkedveltetése is fontos szerepet kap az est során - a hüllőkkel, kétéltűekkel és rovarokkal  szemben ugyanis sokan fenntartásokkal viseltetnek. A testközeli ismerkedés azonban lehetővé teszi, hogy legyőzzék félelmüket, és ezeknek az állatoknak az értékeit is megismerjék, vagy akár meg is szeressék őket.

miskolci_vadaspark_allatkertek_ejszakaja_20170825_bl_019_web.jpg

Az állatkert igazgatója, Molnár Attila kiemelten kéri az ÉjszakáZOO résztvevőit, hogy ne használjanak vakut, az állatok nyugalmának megőrzése érdekében. A pénztár augusztus 31-én 9 és 21 óra között, folyamatosan nyitva tart. Az igazgató azt javasolta a látogatóknak, hogy már napközben keressék fel az állatkertet, hiszen pénteken folyamatos benntartózkodással az Állatkertek Éjszakája programjain is részt vehetnek. Az eseti rendezvényen is a nappali jegyárakon lehet részt venni.

miskolci_vadaspark_allatkertek_ejszakaja_20170825_bl_014_web.jpg

Augusztus 13-tól augusztus 31-én 12 óráig elővételi jegyek is válthatók, mellyel legkésőbb 21 óráig lehet csatlakozni az esti programhoz. (A fel nem használt elővételi jegyek év végéig érvényesek.)

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. jóvoltából idén is igénybe vehetik az ÉjszakáZOO-buszjáratok segítségét a látogatók, 18 és 23:15 óra között.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat