2024. augusztus 16. Ábrahám
Iskolakezdésre elkészül a Búza téri buszpályaudvar korszerűsítése
minap.hu
|
2018. augusztus 30. 18:31
|
frissítve: 2018. szeptember 01. 18:58
Hamarosan elkészül a Búza téren az autóbusz-állomás tavasszal kezdődött, mintegy 55 millió forintos karbantartása. Mint megtudtuk, a tervezett munkálatok időre befejeződtek, s amelyek még folyamatban vannak, azok is lezárulnak szeptemberben.

buzateri_buszpalyaudvar_180829ml_6.jpg

Az utasforgalommal érintett területeket – váróterem, elővételi pénztárak, nyilvános illemhelyiség – az iskolakezdésre már használhatják az utasok. Többek között a forgalmi iroda belső kialakítása, illetve a korábbi  hőség miatt halasztott park- és növénytelepítési munkálatok vannak még folyamatban. Szeptemberben megérkeznek az új kültéri utcabútorok is – nyilatkozta lapunknak Ujj Zsuzsanna, az Észak-magyarországi Közlekedési Központ PR vezetője.

Az elvégzett karbantartási munkákat részletezve kiemelte: megtörtént az előtető vízelvezetését biztosító, a beázások következtében korábban megsérült vasbeton vápaszerkezet kijavítása. Kicserélték a nap sugárzásától elöregedett, műanyag hullámlemezt. Korszerű, ledes lámpatestekre cserélték a beázások miatt károsult, elavult peronvilágítás lámpáit. A hibaelhárítási munkálatok után, egységes homlokzatfelületet alakítottak ki.

buzateri_buszpalyaudvar_180829ml_1.jpg

Fotó: Mocsári László

Felújították a kültéri fix ülőpadokat, kicserélték a mobil padokat. Klimatizálták a várótermet, mobiltelefon töltőállomást helyeztek el, ingyenes wifivel. A beltéri területeken felújították az elavult elektromos hálózatot, tisztasági festéseket végeztek. Parkrendezés is történt, Ujj Zsuzsanna kihangsúlyozta, hogy a karbantartásokat baleset-megelőzési és munkavédelmi szempontból is fontosak voltak.

buzateri_buszpalyaudvar_180829ml_7.jpg

A PR vezető kiemelte, az egész komplexum kényelmesebb és esztétikusabb lett, színvonalasabb utaskiszolgálást tesz lehetővé. A rendezés alatt álló parkrészek, a megújult váróterem, valamint a korszerű, új szolgáltatások - mobiltelefon-töltési lehetőség, ingyenes wifi, ivókút - reményeik szerint mind az utasok megelégedésére szolgálnak majd. - Nagyon örülünk annak is, hogy az állomáson dolgozó munkatársaink méltó körülmények között végezhetik munkájukat a továbbiakban, és autóbuszvezetőink is kényelmesebb, nagyobb pihenőhelyiségben tölthetik kiállási idejüket – tette hozzá Ujj Zsuzsanna.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat