2024. július 28. Szabolcs
Autóipari nagyvállalat a miskolci kultúra szolgálatában
Kujan István
|
2018. augusztus 31. 11:46
|
frissítve: 2018. szeptember 03. 13:39
A város és az itt működő egyik nagy autóipari vállalat a jövőben a miskolci kulturális élet területén is szorosan együtt kíván tevékenykedni – erről írt alá megállapodást Kriza Ákos polgármester és a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. ügyvezetése pénteken a városházán.

A megállapodás arra is kiterjed, hogy a helyi kulturális értékek megőrzése és a közművelődési tevékenység támogatása érdekében folyamatosan keresik az együttműködésben rejlő további lehetőségeket, akár például a közművelődési intézmények fejlesztése területén is.

Az SEG Automotive autóipari szempontból a világ 16 legfontosabb piacán jelen lévő globális vállalat, több mint 8 ezer alkalmazottat foglalkoztat világszerte. Miskolci üzemük gazdasági ügyvezető igazgatója a pénteki megállapodás-aláírás alkalmával kiemelte: a régió egyik legnagyobb munkáltatójaként nagyon fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást. Uwe Mang úgy fogalmazott, Miskolccal együtt felelősséget vállalnak azért, hogy a város vonzó hely legyen az itt élők, itt dolgozók számára.

seg_autoipari_kultura_alairas_180831ml_6.jpg

– Számunkra fontos, hogy a munkatársaink jól érezzék itt magukat, és meggyőződésünk, hogy ez adott is számukra – húzta alá a gazdasági ügyvezető igazgató. – Most még szorosabbra fűzzük a már eddig is fennálló kapcsolatunkat a megyeszékhellyel. Közös célunk a kultúra fejlesztése, a város értékeinek megőrzése, a rendezvényeken való részvételünkkel az eddig is magas szintű szolgáltatásokat tovább kívánjuk fejleszteni.

seg_autoipari_kultura_alairas_180831ml_9.jpg

Günter Schulze műszaki ügyvezető kifejtette, cégük a helyi szervezetek, az egészségügyi rendszer, az oktatás, a sport és a kultúra támogatására is nagy hangsúlyt fektet; ez része a régiós stratégiájuknak.

– A társadalmi felelősségvállalás jegyében a vállalatunk segített a Magyar Vöröskeresztnek, támogatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a miskolci mentőállomás munkáját, de szoros együttműködést ápol a Miskolci Egyetemmel, nemrégiben pedig a régió legnagyobb sportklubjaként ismert DVTK szponzoraként is bemutatkozott – sorolta a már elért eredményeket a műszaki ügyvezető, hangsúlyozva egyúttal, hogy szeretnének részt venni a város életében, együttműködve azt alakítani. A mostani megállapodás ezt teszi még szorosabbá.

seg_autoipari_kultura_alairas_180831ml_4.jpg

Kriza Ákos polgármester arról beszélt, hogy Miskolc mára egy élhető, erős gazdasággal rendelkező iparvárossá vált, amit a különböző statisztikai mutatók is alátámasztanak, legyen szó az idegenforgalmi adatokról, vagy akár az újra gyarapodó lakosságszámról.

– Az itt letelepült cégek szeretik a várost, az elmúlt 8 évben egyetlen egy sem hagyta el Miskolcot – mutatott rá a városvezető. – Ez azt is mutatja, hogy egy kiszámítható, biztos környezetet kínálunk a gazdasági élet szereplőinek, ezt már elértük. Nagyon jó érzés számunkra, hogy globális vállalatok vezetői Miskolcot otthonuknak tekintik.

seg_autoipari_kultura_alairas_180831ml_10.jpg

A polgármester szerint akik vállalják egy település kulturális életének támogatását, azok elfogadják a város értékeit, hagyományait, kulturális életét – és hosszú távra terveznek, mert munkavállalóiknak szeretnének élhető környezetet teremteni.

seg_autoipari_kultura_alairas_180831ml_12.jpg

– A Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. az első cég, amivel komplex – kultúrára, sportra, idegenforgalomra, városimázsra, gyakorlatilag az élet minden területére kiterjedő – együttműködési megállapodást írunk alá. Ez egy kiváló példa, amit reményeik szerint a többi, Miskolcon már gyökeret vert cég fog követni, mert így tudjuk a város gazdaságát, kultúráját közösen erősíteni – hangoztatta Kriza Ákos.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat