2024. július 28. Szabolcs
A támfal és az út is megújult Bükkszentlászlón
MiskolcTV
|
2018. augusztus 31. 12:52
|
frissítve: 2018. szeptember 02. 14:42
Pénteken délelőtt fejeződött be egy bükkszentlászlói út újraaszfaltozása, amelyet korábban teljesen tönkretettek az időjárás viszontagságai. A helyi temető felé vezető útszakasz felújítása és a biztosító támfal újjáépítése negyvennégy millió forintba került.

bukkszentlaszlo4.jpg

A bükkszentlászlói temető felé vezető út teljes felújítása nem kis munka volt, biztonságossá és tartóssá akarták tenni az elkészült szakaszt. Csakúgy mint az új támfalat, amelynek vasalt alapja három méter mélyen van a föld alatt, így még jobban védi majd a házakat a hegyoldal felől.

bukkszentlaszlo5.jpg

Szakácsi Lajos művezető elmondása szerint először ki kellett ásni egy alapozási mélységet, s ezt be kellett dúcolni a munkálatok elvégzése érdekében. – Innen történt egy még egy mélyebb alapozás cölöpökkel, és arra ment egy lépcsős kialakítású alap – részletezte a szakember.

A bükkszentlászlói temető felé vezető út az utóbbi években nagyon megrongálódott az időjárási viszontagságok miatt. Ezért kellett teljesen újraaszfaltozni. A munka májusban kezdődött, és pénteken az utolsó méterekkel is végeztek.

bukkszentlaszlo3.jpg

Gazdusné Pankucsi Katalin önkormányzati képviselő tájékoztatása szerint a beruházás 44 millió forintba került. – Ennek 70 százalékát vis maior pályázaton nyertük, a fennmaradó 30 százalékot pedig az önkormányzat biztosította. Néhány évvel ezelőtt már aszfaltoztuk ezt az  temetőhöz utat, de sajnos a támfal nem volt elég szilárd, és emiatt egy kicsit megrepedt a széle – tette hozzá a képviselő.

bukkszentlaszlo1.jpg

A repedésekbe befolyó csapadék tönkretette az utat és a támfalat is, ami balesetveszélyes lett. Ezt a veszélyessé vált harminc méteres szakaszt építették most újjá.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat