2024. szeptember 17. Zsófia
A tanévindítás ünneplése és közösségformálás – Családi Nap a Miskolci Egyetemen (Képgalériával!)
minap.hu
|
2018. szeptember 08. 13:37
|
frissítve: 2018. szeptember 10. 11:24
A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) Miskolci Egyetem Intézményi Szervezete karöltve a Miskolci Egyetem vezetésével ismét megrendezi a Megindító Családi Napot, ahova az összes egyetemi dolgozó, nyugdíjas kolléga családtagokkal együtt volt hivatalos. Az esemény célja a tanévindítás megünneplése és a közösségformálás az országosan meghirdetett Családok Éve szellemiségében.

Egyebek mellett Dabasi-Halász Zsuzsanna, a Miskolci Egyetem FDSZ elnöke, Torma András, az egyetem rektora, Horváth Zita, az EMMI helyettes államtitkára és Deák Csaba kancellár is részt vett az eseményen, ahol nem csupán családi és gyermekprogramokkal várták az érdeklődőket, de a Vöröskeresztes alapszervezet újbóli létrehozása a Miskolci Egyetemen is megtörtént – az FDSZ, az Egészségügyi Kar és az Egyetemi orvosi rendelő összefogásában.

Perényi Valéria, az egyetem nyugalmazott üzemorvosát, az Egyetem Vöröskereszt alapszervezet egykori elnökét 90. születésnapja alkalmából köszöntötték a szombati eseményen.

Változatos programok várták a kicsiket és a nagyokat: ugráló vár, aszfaltrajz verseny, kézműves foglalkozások, arcfestés, egyéni és családi ügyességi versenyek és játékok. Volt még gyereksarok, népi hangszerbemutató és kipróbálás, táncház, babaszínház, mesekuckó, felnőtt játéksarok – csocsó, asztalitenisz, sakk, stresszkezelő drámajáték, KAMA bemutató és –bajnokság, koncert, egészséges életmód programok, ebéd, színesítik a programok sorát, valamint a rendezvény ideje alatt a Magyar Vöröskereszt pénzadomány-gyűjtést rendezett.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat