2024. július 27. Olga, Liliána
Ezt lehet még überelni? Hihetetlen tömeg a Sörfeszt második napján
Muntyán Bernadett
|
2018. szeptember 09. 11:24
|
frissítve: 2018. szeptember 11. 12:34
Baráti társaságok, családok, szerelmesek, fiatalok és idősek, szőkék és barnák – kivétel nélkül mind a Népkertben voltak tegnap éjszaka. A Miskolci Sörfesztivál második napján hihetetlen tömeg gyűlt össze, nem gondoltam, hogy ennyien beférünk a Generali Aréna melletti kertbe. De befértünk, és nagyon rég nem buliztunk ilyen jót, mint tegnap este.

Tavaly óta új hagyománnyal rukkolhatunk elő, már ami a Sörfesztivált illeti: a második nap mindig elázunk (és most az időjárás okozta elázásra célzok). Már a The Biebers koncertje alatt gyülekezni kezdtek felettünk az árnyak, de bíztunk abban, hogy a szél elfújja, ám nem úsztuk meg szárazon. Amint Ganxsta Zolee és a Kartel rákezdett az egyes színpadon, úgy az eső is úgy érezte, itt az idő. Szerencsére csak futó zápor volt, szinte észre sem vettük, hogy nem attól csapzott a hajunk, hogy a „A jó, a Rossz, és a Kartel”-t ordítjuk torkunk szakadtából. Mire a koncert feléhez értünk, az eső is odébbállt, így már semmi sem állt a miskolci fesztivál útjában.

Szombat este minden stílusirányzat képviseltette magát a Népkertben: volt modern pop-rock, rap, reggae és dancehall, hiphop, és nemzetközi DJ is. A fesztivál második napján senki sem mondhatta, hogy nem az ő műfaja megy épp, mindenki megtalálta a kedvére való koncertet. Amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a Sörfesztre konkrétan ki lehetett volna akasztani a „megtelt táblát”. Minden bódé előtt kígyózó sorok álltak délután 6-7 órától egészen hajnali 1-ig, minden padon ültek, és a színpad előtti tér minden egyes négyzetcentiméterén táncoltak az emberek.

Sörrel és juhtúrós lepénnyel a kézben sétáltak a baráti társaságok, lufira vigyázva ácsorogtak a szülők Miskolc város pihenőparkja előtt, amíg a gyerekek egymással versengve próbálták megmászni a hullám padot, és kéz a kézben andalogtak a szerelmesek egyik színpadtól a másikig igyekezve.

És volt is okuk a sietségre: olyan zenekarok foglalták el a miskolci színpadokat, mint a The Biebers, Ganxsta Zolee és a Kartel, az Irie Maffia, a Punnany Massif, és Lost Frequencies. Ez volt a Sörfesztivál második napja, de helyettünk beszéljenek a képek. És ne feledjétek, egy nap, a legendák napja, még mindig hátra van.

Vasárnapi program:

  • 16.30-17.30 Emelet
  • 17.45-19.00 Ocho Macho
  • 19.00-20.30 Hooligans
  • 20.30-22.00 Republic
  • 22.00- Edda Művek.
Nem

Olvasnivaló

Ajánlat