2024. július 27. Olga, Liliána
Régi és új darabok a megújult Csodamalomban – évadot nyitottak
minap.hu
|
2018. szeptember 11. 15:52
|
frissítve: 2018. szeptember 13. 16:13
A huszonhat éves bábszínházban Holle anyó, Vackor és Süsü újabb kalandjait is megismerhetik a gyerekek és kísérőik. A kedden tartott évadnyitó társulati ülésen elhangzott, az intézmény műsorpolitikája szerint teljesen új és felújított darabok is lesznek majd az új évadban.

csodamalom_evadnyito_180911_ja_16.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Szabó Attila igazgató elmondta, huszonhat éve a semmiből teremtették meg a Csodamalom Bábszínházat ezen a helyszínen, azóta komolyabb felújítás nem történt az épületen. – Most azonban teljes székcsere volt, aminek hatására csökkent ugyan a férőhelyek száma, de csak alig tízzel, valamint teljesen akadálymentes lett az intézmény. Korszerű légfrissítési és fűtési berendezést kapott a nagyszínpad helyisége – mondta az igazgató, aki beszélt az új évad darabjairól is.

csodamalom_evadnyito_180911_ja_9.jpg

– Műsorpolitikánk, hogy a korábbi, már sikeresnek ítélt előadásokat felújítjuk, így a négy új bemutató mellett négy darabot újra láthat a közönségünk, akik természetesen nem ugyanazok, mint az évekkel ezelőttiek. A teljes repertoárunk mintegy tizenöt előadásból áll, ezek közül az újak közé tartozik a Holle anyó, a Vackor, az Együgyű Misó és a Süsü és Torzonborz című. Található közöttük nagyon sok különlegesség, így például a Holle anyónál egy érdekes rendezői koncepcióval találkozhatnak a nézők, mégpedig azzal, hogy az okos és a lusta lányt is ugyanaz a bábszínész játssza – mondta Szabó Attila.

csodamalom_evadnyito_180911_ja_1.jpg

Zalányi Gyula művészeti vezető egyebek mellett beszélt arról, hogy a vendégrendezőknek már a neve is garancia arra, hogy minőségi munkát végeznek majd. Papp Ferenc pedig azt mondta, a Csodamalom Bábszínháznak szép hagyományai vannak. – Minőségi produkciók születnek itt már évtizedek óta. Most pedig az új körülmények között csak jó dolgok jöhetnek létre – mondta a Polgármesteri Hivatal kulturális főtanácsosa.

csodamalom_evadnyito_180911_ja_6.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat