2024. április 19. Emma
Karbantartás miatt szünetel a forgalom a Déliben október 4-17-ig
minap.hu
|
2018. szeptember 24. 11:47
|
frissítve: 2018. szeptember 26. 14:36
Október 4-től 17-én éjfélig ideiglenesen bezár a Budapest-Déli pályaudvar.

A két hét alatt olyan karbantartási munkákat végeznek el a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, a peronokon, amiket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni. A szerelési munkákkal jelentős mértékben javítják a Déli pályaudvar szolgáltatásainak színvonalát és a vonatok menetrendszerű közlekedését. A munkák idején, a Déliben szünetel a vonatközlekedés, emiatt módosul az érintett vasútvonalak menetrendje – tájékoztatott közleményében a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

A több mint száz szakember közreműködésével és számos munkagép, vasútüzemi és közúti jármű igénybevételével zajló szerelési munkák eredményeként a Déli pályaudvaron javul a különböző berendezések működése, jelentősen csökken a meghibásodások száma. A vasúti pályán végzett munkáknak köszönhetően megelőzhető lesz a sebességkorlátozások bevezetése, csökkenni fog a menetrend szerinti közlekedést akadályozó műszaki üzemzavarok száma.

Vonatközlekedés a Déli pályaudvar karbantartása idején

A munkák idején a Déli pályaudvarról nem indulnak és nem is érkeznek oda vonatok. A karbantartás miatt leginkább érintett Budapest-Déli–Tatabánya–Győr, Budapest-Déli–Székesfehérvár, Budapest-Déli–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon és egyes mellékvonalaikon közlekedő vonatok menetrendje módosul. A vágányzár ideje alatt Kelenföldről a Déli pályaudvar a BKK járatainak igénybevételével érhető el.

Szünetel a jegypénztár és az ügyfélszolgálat:

A Déli pályaudvaron szünetel a jegyértékesítés október 3-án 20 órától 18-án 6 óráig a belföldi- és nemzetközi személypénztárban, illetve a személyes ügyfélszolgálat is zárva tart. Október 3-án este 8 órától éjfélig, valamint 18-án éjszaka, reggel 6:00-ig a menetjegyvásárlás a jegykiadó automatákból biztosított. A pályaudvar zárva tartása idején viszont nem közelíthetők meg a jegyautomaták.

Kelenföld állomáson megerősített pénztári szolgálat és két jegykiadó mobilbusz áll az utasok rendelkezésére. Az elkészült START Klub kártyák a Déli helyett a kelenföldi pályaudvar információs pultjánál vehetők át.

A Déli pályaudvar lezárásakor érvényes vasúti menetrendről és a változásokról az utasok tájékozódhatnak a www.mavcsoport.hu címen és a Vonatinfó alkalmazáson, illetve információt kaphatnak a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat