2024. augusztus 16. Ábrahám
Kamionba zsúfolt sertések miatt ítélték el őket
minap.hu
|
2018. szeptember 25. 14:10
|
frissítve: 2018. szeptember 27. 12:24
A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság szeptember 21-én 1 év – végrehajtásában 1 év 6 hónapra felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki azzal a két román állampolgárral szemben, akik még márciusban két teherautóba összesen 142 malacot zsúfoltak.

A két férfi egy szlovákiai településen vásárolta a malacokat és azokat Magyarországon keresztül Romániába akarták vinni két kisteher-gépkocsival úgy, hogy egyikbe 59, a másikba 83 állatot zsúfoltak. Ebben akadályozta meg őket egy hatósági ellenőrzés Cigándon.

A vádlottak előzetesen a két autó rakterét átalakították, hogy minél több állat beférjen, vertikálisan kettéosztották és az így kiképzett felső szintre is állatokat zsúfoltak be. A sertésekről a szükséges okmányokkal sem rendelkeztek. Az így bezsúfolt állatok megfelelő szellőzését nem biztosították, ívóvízzel sem voltak ellátva, így a hosszú utaztatás akár pusztulásukat is okozhatta volna.

A büntetlen előéletű vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerték, így a bíróság tárgyalás mellőzésével szabott ki büntetést – tájékoztatta szerkesztőségünket Gyurán Ildikó sajtószóvivő.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat