2024. július 26. Anna, Anikó
„Harmony Day” Miskolcon, az egészségmegőrzés jegyében: ingyenes szűrővizsgálatok, egész napos programok
minap.hu
|
2018. szeptember 26. 14:54
|
frissítve: 2018. szeptember 28. 06:10
Október 14-én rendezik az első miskolci Test és Lélek Napot, a Harmony Day-t. Reggel 10 órától egészen este 6-ig ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, sporttal várják mindazokat a Tudomány és Technika Házában, akik szeretnének tenni a tudatos életmódért, és akiknek fontos az egészségük.

szuronap_technika_haza_180926_ja_9.jpg

(balról) Falucskai Attila, Szilágyi Nikolett és Hajdú László

A „harmónia napjának” szervezői az Első Miskolci Lady Lions Club és a Szupervumen magazin képviselői úgy gondolták, fontos az egészségünk megőrzése, ehhez pedig elengedhetetlen a megelőzés is. – Ennek jegyében most ingyenes részvételt biztosítunk a szűrővizsgálatokon mindazok számára, akik ellátogatnak a rendezvényre – mondta el Szilágyi Nikolett, a Szupervumen magazin alapítója, coach.

Előadók is érkeznek majd Miskolcra október 14-én, hogy felhívják a figyelmet az egészségmegőrzés jelentőségére - mégpedig olyanok, akik szakterületükön igen nagy tekintélynek számítanak. – Almási Kitti klinikai szakpszichológus a lelki egészségről fog előadást tartani, de itt lesz Bellus István humorista is, aki ez alkalommal az egészséges életmódról, a tudatosságról fog beszélni stand up előadásában – tette hozzá Szilágyi Nikolett.

almasi_kitti.jpg

Almási Kitti témája október 14-én: Lezárás, elengedés, újrakezdés. Fotó: Nők Lapja/Garai Edit

Hajdú László, a Tudomány és Technika Házát 2016-ban megvásárló Expert-Factor Zrt. cég elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott: ez lesz az első egészség köré épülő nap náluk, viszont hagyományteremtő céllal rendezik meg. – A Tudomány és Technika Háza számtalan lehetőséget rejt magában, mi pedig próbálunk olyan arculatot kialakítani köré, amilyet megérdemel. Ezért gondoltuk úgy, hogy egy olyan eseménynek, amely közösségépítő szereppel bír, ráadásul az egészségünkre is nagy hangsúlyt fektet, méltó helyszíne lesz a Tudomány és Technika Háza – emelte ki az elnök.

Megemlítette, Miskolc üzletembereinek közös céljai között szerepel az is, hogy a város szívében található zöld övezetet, a Népkertet, valódi közösségi térré varázsolják.  Oly módon, hogy létrejöjjön egy szép és erős miskolci városrész, ahol találkozhat a sportolás, a kultúra és a közösség.

szuronap_technika_haza_180926_ja_11.jpg

Falucskai Attila, az Első Miskolci Lions Klub képviseletében arról szólt, hogy a klub 27 éves magyarországi fennállása óta mindig nagy figyelmet fordított a látássérültek támogatására, a látással kapcsolatos vizsgálatokra, a Harmony Day-en látásszűrésre is lesz lehetőség. – Vércukorszint-, és vérnyomásmérésen is részt vehetnek az érdeklődők, emellett dietetikus, belgyógyász és nőgyógyász tanácsait is kérhetik – húzta alá Falucskai Attila.

A szervezők célja, hogy a díjmentes egészségügyi tanácsadás és szűrés kínálata olyan egynapos eseménnyé fejlődjön, amely a testnek és léleknek egyaránt hasznos és érdekes programokat kínál. A rendezvény ingyenes, viszont a biztos bejutás érdekében regisztráció ajánlott, amit a harmonyday.hu weboldalon tehetnek meg az érdeklődők. Itt minden részletes információt megtalálhatnak az egész napos programokról, az előadókról és a szűrővizsgálatokról.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat