2024. október 19. Nándor
Villant a penge – hét és fél év végrehajtandó fegyházbüntetés a kalauz fenyegetéséért
minap.hu
|
2018. október 03. 14:56
|
frissítve: 2018. október 05. 13:17
A menetjegyét ellenőrizni kívánó kalauz kérdésére kést rántott, hadonászni és életveszélyesen fenyegetőzni kezdett, hogy megöl mindenkit az az utas, aki gyógyszertől bódult állapotban, menetjegy váltása nélkül szállt fel a Sátoraljaújhelyről Szerencsre közlekedő vonatra.

Felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság a férfit. Miután mindenkit megfenyegetett, a kalauz kihátrált a kocsiból és a többi utast is átterelte egy másik kocsiba. A vádlottat a kiértesített rendőrök a szerencsi állomáson megbilincselték és előállították.

A kalauz közfeladatot ellátó személynek minősül, és ezen minőségében a hivatalos személyekkel azonos büntetőjogi védelemben részesül, ezért a bíróság a vádlottat hét és fél év végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélte, valamint megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A bíróság a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményt nem talált, súlyosító körülmény volt azonban, hogy a vádlott több alkalommal volt már büntetve. Az ítélet nem jogerős, a bíróság döntésével szemben a vádlott és védője fellebbezéssel élt.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat