2024. augusztus 28. Ágoston
Nyugdíjas szervezetek képviselőivel találkoztak Miskolc vezetői
minap.hu
|
2018. október 26. 22:15
|
frissítve: 2018. október 30. 11:06
A hagyományokhoz híven, ismét találkozót tartottak a nyugdíjas szervezetek képviselőivel Miskolc önkormányzatának vezetői csütörtökön, a városházán, hogy kötetlen beszélgetésen vitassák meg a szépkorúakat érintő legfontosabb kérdéseket, problémákat, javaslatokat.

A nyugdíjas tanács évente kétszer ülésezik, ilyenkor számos kérdést is felvetnek a szépkorúak, és tájékoztatást az aktuális eseményekről is. Kriza Ákos polgármester köszöntőjében a Salkaházi programot is megemlítette, amely nagyon sikeresnek bizonyult az elmúlt öt évben. Kriza Ákos kiemelte, nagyon fontosnak tartják a rendszeres kapcsolattartást a nyugdíjasokkal. Az ilyen találkozókon el tudják mondani ötleteiket, gondolataikat, megtehetik azokat a javaslataikat a városi vezetőknek, amelyekkel meg tudják könnyíteni a nyugdíjas közösség életét, hétköznapjait.

nyugdijas_klubbok_181025_ja_24.jpg

Kiss János alpolgármester, a találkozó házigazdája ezzel kapcsolatban példaként említette, hogy a megyei kórházban elfogadták az Idősek tanácsának azon javaslatát, hogy a 70 év felettiek előnyt élvezzenek a betegellátásban. Vagyis az orvos két hasonló betegségtípus, illetve hasonló kezelési forma esetén elsőként a 70 éven felüli beteget hívja be. A sportot is be szeretnék hozni a nyugdíjasok életébe, a tervek szerint a Kemény Dénes Uszodában vízitornát szerveznek majd, amelyet jelképes, 500 forintos áron vehetnek igénybe a nyugdíjasok.

nyugdijas_klubbok_181025_ja_6.jpg

Szőnyi Gáborné, az Életet az éveknek Szövetség megyei és városi vezetője felszólalásában kiemelte a Salkaházi program lehetőségeit. Mint mondta, nagyon örülnek, hogy van egy ilyen lehetőség a szépkorúaknak. A Salkaházi programokon keresztül összejöhetnek, színházba mehetnek, kirándulást szerveznek, zenés esteket csinálnak a számukra, amiket minden nyugdíjas örömmel fogad.

nyugdijas_klubbok_181025_ja_171.jpg

A találkozón emléklapot is átvehettek a jubiláló nyugdíjas-szervezetek képviselői, 5, 10 illetve 45 éves fennállásuk alkalmából.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat