2024. augusztus 28. Ágoston
Világhírű sör jár a véradóknak Miskolcon
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2018. október 27. 16:41
|
frissítve: 2018. október 30. 11:06
Aki szombattól egészen december 31-éig vért ad a Magyar Vöröskeresztnek valamelyik programján, az sörkupont kap – ezzel pedig helyi főzésű, de világhírű sörrel koccinthat a jó cselekedetére a Zip’s jóvoltából!

Halász Norbert, a Zip’s Brewhouse cégvezetője elmondta, nemrégiben azzal az ötlettel kereste meg őket a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete, hogy működjenek együtt velük egy véradásnál. – Mi lokálpatriótaként pedig azonnal úgy gondoltuk, hogy nagyon jó helyre kerül a sörünk: a véradókhoz! – mondta.

veradas_a_varoshaza_aulajaban_20181027_bl_004_web.jpg

Az elhivatott csapat virsli mellé három decit visszatöltött a jótékony vérveszteségből sör formában: a véradókat kupon ellenében a Zip's Brewhouse-ban vendégelik meg. Az akció a miskolci Városháza aulájában szombaton debütált. A „happy hour” 10 és 17 óra között várta a jótevő, ínyenc sörbarátokat.

veradas_a_varoshaza_aulajaban_20181027_bl_010_web.jpg

A Zip’s által meghirdetett sörös véradó-mozgalom azonban nem áll meg október 27-én: december 31-ig minden Vöröskereszt által szervezett miskolci véradáson sörkupont kapnak a véradók, hogy azt felhasználva helyi főzésű, de világhírű sörrel koccintsanak a jó cselekedetükre.

Tettükkel a véradás jelentőségére kívánták felhívni a figyelmet. Azt akarják elérni, hogy példájuk által minél többen megtapasztalják az életmentésnek ezt a formáját, és csatlakozzanak a mozgalomhoz.

Laták Kamilla, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének megyei véradó szervező koordinátora a mostanihoz hasonló akciók fontossága kapcsán rámutatott: bizonyos vérkészítmények csak korlátozott ideig tarthatóak, és nagyon fontos, hogy minden vércsoportból rendelkezésre álljon a biztonságos ellátás érdekében a megfelelő mennyiségű vér. Hozzátette, a hosszú hétvégék és iskolai szünet miatt sokan szabadságra mennek, kevesebb ilyenkor a véradó, kevesebb helyen tudnak véradást szervezni.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat