2024. július 24. Kinga, Kincső
Márton-napi mocorgó a MÜHÁ-ban
minap.hu
|
2018. október 31. 21:28
|
frissítve: 2018. november 04. 13:07
Ki ne ismerné a Gőgös Gúnár Gedeon című könyvet, melyet 1962-ben adott ki először a Móra Kiadó. A Veronaki családi koncert a híres könyv szövegeit dolgozza fel. November 17-én, szombaton 15:00 órától a Művészetek Háza Hangversenytermében várnak mindenkit 0-tól 100 éves korig. A MÜHA Placcon pedig népi játékokkal, táncházzal és Márton napi finomságokkal készülnek a szervezők

homepage_cover_1500x550px_veronaki.jpg

Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a Gőgös Gúnár Gedeon majdnem minden magyar család könyvespolcán fellelhető. Írónője Varga Katalin a Veronaki zenakar énekesének, Tarján Veronikának a nagymamája. Veronika már régen tervezte a mű feldolgozását, így a Veronaki zenekarral a könyvben szereplő nagyszerű írásokat dalokká varázsolták.

A zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezték. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett, fellelhető a balkáni, a blues, valamint a pop zene hangzásvilága. A Libabál koncert meghívott vendége Szokolay Dongó Balázs, aki unikális játékával teszi felejthetetlenné a muzsikát. Ezzel az igazán különleges műsorral szeretnének tisztelegni az írónő élete és munkássága előtt.

A zenekar célja, hogy családoknak szóló minőségi, szerethető zenét alkossanak. A hangszerelés is igen változatos, találkozhatunk a török vidékekről származó hosszú nyakú szazzal, moldvai népzenéből ismert kobozzal, egzotikus, különleges ütőhangszerekkel, gitárral, brácsával, tamburákkal, tangóharmonikával és nagybőgővel. A zenei sokszínűséget a többszólamú vokális megszólalás teszi igazán egyedivé. A mesével körül szőtt zenei világ igazi különlegesség a gyermekeknek a muzsika hatalmas óceánján.

A koncert előtt a MÜHA Placc is benépesül, ahol 14 órától népi játékokkal várják a gyerekeket. Az étel- és ital kínálatról a Borsod Burger gondoskodik. A szokásos választék mellett készülnek kifejezetten gyermek menüvel is: mini burgerekkel, különböző sültkrumplikkal pl. édesburgonyából és almafröccsel. Természetesen lesz meglepetés libaság is az étkek között.  16 órától pedig táncház Bárdos Zsuzsanna táncpedagógus közreműködésével.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat