2024. augusztus 27. Gáspár
Elhunyt Juhász József, a Miskolci Egyetem tiszteletbeli doktora
minap.hu
|
2018. november 10. 14:24
|
frissítve: 2018. november 13. 10:24
Alig három héttel 91. születésnapja előtt elhunyt Juhász József prof. emeritus, a Miskolci Egyetem tiszteletbeli doktora, aki 2017-ben elnyerte Miskolc Város Gállfy Ignác Életmű Díját.

juhasz_jozsef3.jpg

Juhász professzor, több mint hatvan éven át, 1957-től előbb meghívott előadóként, majd részfoglalkozású oktatóként, 1976-tól főállású professzorként volt a Bányamérnöki Kar egyik meghatározó oktatója, professzora. Még Sopronban kezdte meg a bányász hallgatók oktatását a hidrogeológia és a mérnökgeológia tudományterületeken.

Kezdeményezője volt a hidrogeológus képzés és a környezetmérnök képzés indításának előbb posztgraduális, később graduális keretek között is. Oktatóként, tudósként mérnökgenerációkat oktatott, nevelt, mindig kiemelve az elméleti tudás és a gyakorlati alkalmazások szoros egységét, példát mutatva tanítványainak, munkatársainak egyaránt. Halála nagy veszteség a családja mellet a mérnöktársadalom, a Miskolci Egyetem, a Műszaki Földtudományi Kar és nem utolsó sorban a szakmai tudományos élet számára. Emlékét tisztelettel megőrizzük. Temetéséről később történik intézkedés.

Bükki Víz Közalapítvány

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat